Lovte å følge EU-lov globalt, nå flyttes 1,5 milliarder Facebook-brukere til USA.
Facebook flytter 1,5 milliarder brukere.

Annonse


Lover å følge EU-lov globalt, nå flyttes 1,5 milliarder Facebook-brukere til USA

Facebook er under press etter avsløringen om delingen av informasjonen til opptil 87 millioner brukere uten deres samtykke og har lovet å følge de nye personvernlovene i Europa, EUs personvernforordning (GDPR).

Bekrefter flytting

Nå skriver britiske The Guardian at Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA og ut av rekkevidden til personvernloven som trer i kraft 25. mai. Dette gjelder alle brukere utenfor Canada, EU og USA som flyttes fra Irland-kontoret til hovedkontoret i California i USA.

– Vi har vært tydelig på at vi tilbyr den samme beskyttelsen av personvern, kontroll og valg til alle som bruker Facebook, uansett hvor de bor. Disse oppdateringene endrer ikke det, sier selskapet til avisen.

Er skeptisk

Personvernforsker Lukasz Olejnik er uenig i at det ikke betyr endringer for brukerne som flyttes og advarer om store konsekvenser for de aktuelle brukerne.

Annonse


– Å flytte en og en halv milliard brukere til en annen jurisdiksjon er ikke en vanlig kopier- og lim inn-øvelse, sier han til The Guardian.

Overfor Reuters sier Facebook at “vi bruker de samme personvernbeskyttelsene overalt, uansett om avtalen din er med Facebook Inc eller Facebook Irland. Selskapet legger til at flyttingen blir gjennomført “fordi EU-loven krever et spesifikt språk i mandatet” om personvern, noe amerikansk lov ikke gjør.

 

Kilde:
The Guardian

Annonse