Facebook-skandalen vokser: 87 millioner brukere kan være rammet.
Facebook-skandalen vokser i omfang.

Annonse


Facebook-skandalen vokser: 87 millioner brukere kan være rammet

Først ble det rapportert at 50 millioner Facebook-brukere hadde fått kontoinformasjonen sin delt med en tredjepart, analyseselskapet Cambridge Analytica, uten samtykke.

Mange flere kan være rammet

Ifølge ferske tall fra Facebook er omfanget større enn som så.

– Totalt tror vi at Facebook-informasjon tilhørende opptil 87 millioner, for det meste i USA, kan ha blitt feilaktig delt med Cambridge Analytica, skriver det sosiale mediet i en nyhetsoppdatering og viser til et diagram med oversikt over nasjonene som har fått informasjonen delt.

81,6 prosent, rundt 70,6 millioner, av brukerne har tilhørighet i USA, hevder Facebook.

Annonse


Advarer mot Facebook og Google: – Våkn opp. De er for store.

– Det er feil

Cambridge Analytica reagerer på de ferske uttalelsene til det sosiale mediet og mener at opplysningene ikke stemmer med virkeligheten.

– I dag rapporterte Facebook at informasjon tilhørende opptil 87 millioner personer er blitt feilaktig innhentet av forskningsselskapet GSR. Cambridge Analytica har ikke lisensiert data fra mer enn 30 millioner personer fra GSR, og det står det tydelig i vår kontrakt med forskningsselskapet. Vi har ikke mottatt mer data enn det, heter det i en uttalelse fra det britiske selskapet.

I tillegg sier Cambridge at det gjorde alt det kunne for å følge Facebooks regler når det gjaldt dataene, som ble innhentet via en app, og at de slettet dataene umiddelbart da Facebook sa at informasjonen hadde blitt feilaktig samlet inn.

 

Kilder:
Facebook,
The Register

Annonse