Produksjonen av Tesla Model Y kan starte neste år.
Tesla Model Y-produksjonen kan starte høsten 2019.

Annonse


Produksjonen av Tesla Model Y kan starte neste år

Det er ikke altfor mye som er kjent rundt Tesla Model Y, foruten at det er snakk om en crossover, bilen som blir den fjerde i serien etter S, 3 og X.

Høsten 2019

Denne uken kommer Reuters med ny informasjon om den kommende elbilen. Nyhetsbyrået skriver at Tesla planlegger å starte produksjonen i november 2019. Tidligere rapporter har pekt mot mars 2020. Bakgrunnen for dette er at produsenter har sendt ut en “Request for Information” (RFI) til Tesla.

En slik forespørsel er et tidlig steg i produksjonsprosessen og rundt to år før produksjonsstart pleier bilprodusentene å kontakte aktuelle leverandører.

Reuters skriver at Teslas RFI kommer kun et og et halvt år for planlagt produksjonsstart og er dermed mer aggressiv enn vanlig. Dog er det fortsatt mulig, siteres kildene til nyhetsbyrået.

Annonse


Skal produsere like mange som Model 3

En ting som ikke kommer frem i den ferske forespørselen, er produksjonsmålet. Tesla har uttalt tidligere at målet er å produsere like mange Model Y som Model 3, men med tanke på de nåværende produksjonsutfordringene er det vanskelig å forestille seg.

I tillegg har fabrikken i Fremont en kapasitet på rundt en halv million biler i år, som trolig kan bli fullt opp med Model S, X og 3 når sistnevntes produksjonstall øker.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse