Apple-sjefen: - De vet hva du har surfet på i årevis og dine intime detaljer, jeg vil ikke at slikt skal eksistere
Apple har ikke som forretningsmodell å selge personinfo, men de skal også trå vart, for hva vil skje om Kinesiske myndigheter ber om nøkkelen til en iCloud-bruker i Kina som er mistenkt for noe? Apple lagrer nemlig iCloud-dataene om Kinesiske brukere i Kina.

Annonse


Apple-sjefen: – De vet hva du har surfet på i årevis og dine intime detaljer, jeg vil ikke at slikt skal eksistere

Siri er dårligere enn mange ting enn Google Assistant, rett og slett fordi Google vet mye mer om deg og offentligheten, blant annet gjennom en søkemotor som har samlet informasjon i 20 år med monopolmakt.

En av de få gigant-selskapene som kan tjene på krisen

Apple tjener også mye penger per solgte enhet til forskjell fra konkurrentene, og trenger derfor ikke hente inn penger fra kunden etter at enheten er handlet, i like stor grad (selv om de selvsagt ønsker App Store-handel, men det er en annen sak).

Det er derfor lett for Tim Cook å stjele litt gratis markedsføring og be om flere lover som beskytter personvernet, spesielt i USA, et land der forbrukere har lov til å si ifra seg langt flere rettigheter enn i EU.

Dette er også årsaken til at Facebook nok er mer nervøse for bøter, massesøksmål og nye EU-reguleringer, enn hva som vil skje med dem i hjemlandet.

Annonse


Toppsjefen ba om godt utformede personvernlover (politikeren Cook kom frem her altså), som blant annet bør stoppe at informasjon om en bruker blir satt sammen på nye måter uten deres kunnskap. Han ba om dette i Kina, et land han nå har flyttet Kinas iCloud-data til:

Cook vil ikke ha datainnsamling overhodet

“Jeg tror at akkurat denne situasjonen er så viktig og har blitt så stor at det er sannsynlig at vi trenger velutviklede reguleringer.”

“Evnen til noen å vite hva du har surfet på i årevis, hvem dine kontakter er, hvem deres kontakter er, ting du liker og misliker og alle intime detaljer i livet ditt – fra mitt eget synspunkt mener jeg at slikt ikke bør finnes.”

Selskapet har trolig visst at det bare var et spørsmål om tid før en en større personvernskandale sprakk, og har derfor terpet på at med Apple-enheter er informasjonen din trygg og at den ikke selges videre.
Strategien kan ha vist seg å være mer korrekt enn de trodde, og tidligere enn de trodde:
“Vi har vært bekymret i flere år for for folk i mange land har levert over data, sannsynligvis uten å vite helt hva de gjorde, og at disse detaljerte profilene som ble bygget en dag noe skulle skje, så ville folk bli utrolig fornærmet av det som har blitt gjort uten at de var klar over det. Dessverre har denne spådommen gått i oppfyllelse mer enn en gang.”
Kilde:
Bloomberg

Annonse