iCloud-dataen til kinesiske brukere blir snart lagret i Kina.
iCloud-dataen til kinesiske brukere blir snart lagret i Kina.

Annonse


– Hva gjør Apple hvis Kina spør om bakdør til kryptert data?

Apple annonserer denne uken at selskapet har inngått et samarbeid med internettselskapet Guizhou on the Cloud Big Data (GCBD), som er eid av myndighetene i Guizhou-provinsen i Kina, for flytting av iCloud-servere til landet.

– Hva vil Apple gjøre?

Flere har uttrykt bekymring over at Apple samarbeider med et selskap som eies av myndighetene i Kina, deriblant ulike nettsteder som overvåker sensur.

“Det viktigste spørsmålet som ikke blir besvart i retningslinjene, er: hva vil Apple gjøre når kinesiske myndigheter ber om bakdør for tilgang til data som er kryptert? Vil de fortsette å følge lokale lover og regulatorer og underkaste seg forespørselen? Eller lar de GCBD, deres lokale partner, ta seg av avgjørelsene?” skriver Charlie Smith, et pseudonym for lederen av antisensursiden Great Fire, i en e-post til TechCrunch.

Apple har nylig fått kritikk fra flere hold etter at de fjernet VPN-tjenester fra App Store i Kina etter pålegg fra myndighetene i landet.

Annonse


VPN-selger ble fengslet i Kina.

Bekymret over tettere bånd

TechCrunch skriver at Kina-baserte kunder har mulighet til å slette iCloud-informasjonen sin, men får ikke valget om å lagre innholdet på andre steder enn i landet.

“Det har ført til bekymring blant brukere som er urolige for at datamigreringen er et tegn på tettere bånd med kinesiske myndigheter, spesielt siden GCBD eies av myndighetene i Guizhou-provinsen”, skriver nettstedet.

Apple sier i en uttalelse at de forpliktet til å vise åpenhet om tjenestene i Kina.

 

Kilde:
TechCrunch,
9to5Mac