microLED blir nok først å finne i Watch, kanskje om et par år, før iPhone blir utstyrt med panelene et par år senere. Det er usikkert om panel-teknologien blir å finne i større paneler som iPad og Mac-er, med det første.
microLED blir nok først å finne i Watch, kanskje om et par år, før iPhone blir utstyrt med panelene et par år senere. Det er usikkert om panel-teknologien blir å finne i større paneler som iPad og Mac-er, med det første.

Annonse


Apples store og til nå hemmelige plan avslørt: skal produsere en helt ny panel-type

Samsung, Japan Display, Sharp og LG – felles for samtlige av disse stor-selskapene er at de selger paneler til mobiler, inkludert til Apple.

Apple ønsker å gjøre alt selv

Samsung leverte og designet iPhone X OLED-panelet sammen med Apple, men California-selskapet søker etter en fremtid der de gjør alt selv: innmat og paneler er det som gjenstår. RAM vil de neppe produsere selv, men paneler er altså det neste store.

Intel har nok grunn til å være nervøse om Apple går “all-inn” med ARM på sine bærbare-maskiner, i hvert fall alle modeller unntatt MacBook Pro, men først er det Samsungs grunn til å være nervøse.

er microLED det neste etter OLED?

For Bloomberg melder at selskapets hemmelige plan allerede er godt igang: de har nemlig allerede en fabrikk i Santa Clara, California (15 minutter fra Apple Park) for panel-produksjon og selskapet ser lenger frem i tid enn OLED som allerede er etablert.

Annonse


Apple satser ifølge Bloomberg på microLED-paneler som er tynnere, krever mindre strøm og serverer enda mer lysstyrke. Ikke nok med det, men utviklere har også mer kontroll over individuelle farger.

Veldig vanskelig, selv for Apple

T159 er kodenavnet på prosjektet som ledes av ingen ringere enn Lynn Youngs. Youngs er nemlig en viktig Apple-veteran som faktisk hjalp til med å utvikle berøringsskjermene for den første iPhone-modellen og iPad. Youngs har nå ansvaret for iPhone- og Watch-panelene.

Så vanskelig er det å produsere panelene, at selv Apple med sin utømmelige pengebinge visstnok nesten ga opp for ett år siden, men de har siden den gang kommet videre, og teknologien skal ha kommet langt (de utstyrte en Apple Watch med microLED på tampen av fjoråret).

For oss forbrukere vil det dog drøye flere år (tre til fire, minst, men microLED kan komme til Apple Watch før det akkurat som smartklokkene fikk OLED-panel flere år før iPhone X) før vi ser microLED-paneler i iPhone eller iPad

Om microLED er fremtiden, vil Apple bli enda større

Ray Soneira fra DisplayMate, panel-ekspertene som ofte tester de beste smarmobilpanelene, mener at dette kan være enormt viktig for Apple om de klarer å eie microLED-markedet, for hva skal de andre satse på etter OLED?

Dette kan gi Apple et stort forsprang. Faren er selvsagt at en annen panel-teknologi kan bli den ledende, og ikke microLED, men det er en bet som virkelig kan gi avkastning.

Samtlige av de store panel-produsentene vi nevnte i starten av artikkelen falt på børs etter at nyheten ble kjent – Samsung gikk ned 1,4 prosent, Sharp 3,3 og Japan Display hele 4,4 prosent.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse