Ifølge to store testlab har S9+ best kamera og S9 og S9+ best panel.
Ifølge to store testlab har S9+ best kamera og S9 og S9+ best panel.

Annonse


Galaxy S9 knuser iPhone X og alle andre mobiler

DxOMark har testet kameraet på Samsungs nye toppmodell og er veldig imponerte. DisplayMate har testet panelet på samme mobil, og gir full pott.

Kameraet

La oss ta for oss kameraet først, det var jo fokuset til Samsung med denne lanseringen, og nå skjønner vi hvorfor. Ifølge DxO har ikke S9+-kameraet noen særlig minus i det hele tatt.

De forklarer: “I både still- og videomodus yter den godt over hele linjen, og gir konsekvent god bilde- og video bildekvalitet i alle lys- og skytesituasjoner, og fortjener dermed vår høyeste DxOMark Mobile-poengsum til dags dato.”

Videre heter det at: “legg til en av de beste mobil-zoom-en vi har sett og en dyktig bokeh-simuleringsmodus i mikksen og Galaxy S9 Plus er vanskelig å ignorere for enhver fotofokusert smarttelefon-bruker. Med Galaxy S9 Plus setter Samsung tempoet for 2018”, konkluderer DxOMark og gir mobilen 99 poeng (de kommer til å gå over 100 – 100 er ikke maks), etterfulgt av Pixel 2 med 98 og iPhone X med 97 poeng.

Annonse


En av årsaken til Samsungs forsprang er den avanserte 12MP-linsen som fungerer mye som et øye ved å slippe inn akkurat passe lys automatisk.

Når det er ekstra mørkt bruker kameraet veldig kjappe f/1.5 for å maksimere lyset, mens den i lyse situasjoner tar i bruk f/2.4 blenderåpningen.

Skjermen

Også var det skjermen da. Som kjent designer Samsung og Apple paneler i samarbeid etter Apples spesifikasjoner når det gjelder iPhone, så det er altså ikke helt overraskende at Samsung vet hva de driver med når det gjelder paneler, også denne gang med oppløsningen 2960 x 1440 på S9 og S9+.

DisplayMate har ingen annen mulighet enn å gi panelet A+ for den setter en rekke rekorder: farge-gjengivelsen skal være umulig å skille fra perfekt og skjermen reflekterer minst lys av alle testede mobiler (4.4 – det gjør det lett å se innholdet selv ved skarpt lys)  i tillegg til det bredeste fargespekteret.

Dette samtidig er panelet like energieffektivetet som Galaxy S8 og Galaxy Note 8.

OLED-paneler er nå den udiskutaible kongen av skjermer til mobiler, og kommer til å være det de neste tre til fem årene ifølge DisplayMate.

 

Kilder:
DxOMark
DisplayMate