Her er Samsung Glaaxy S9+.
Her er Samsung Glaaxy S9+.

Annonse


Sniktitt: Samsung Galaxy S9 og S9+

Etter en lang runde med rykter kunne Samsung i går vise frem Galaxy S9 og S9+. Hvis man fikk med deg arrangementet i går og har fulgt med litt på ryktebørsen, vet man at så å si alt som ble lekket på forhånd, det stemte.

Galaxy S9 og S9+

Ikke at det bør legge en demper på mobilene, for Samsungs nyeste duo har absolutt mye spennende ved seg. Godt er det blant annet at fingersensoren har kommet på plass – den er sentrert og er lettere å nå, både for venstre- og høyrehendte. Men det er ikke det som er det store ved Galaxy S9 og S9+.

Kameraet er trolig den egenskapene som er forbedret mest fra i fjor for det man kan kalle en mobilevolusjon fremfor en revolusjon. For en revolusjon er Galaxy S9-duoen ikke, det er trolig “Galaxy X” som blir den store nyheten fra Samsung. Når den tid kommer.

Så hva er det som er så spesielt med kameraet. Først og fremst er det Galaxy S9+ som har fått et tokameraoppsett – det finner man ikke på S9. Det er slik blant annet Apple gjør med iPhone-serien der det kun er den største modellen som har to kamerasensorer på baksiden. Så ønsker man den beste kameraopplevelsen, er S9+ veien å gå. Begge kameraene deler uansett den mest spennende egenskapen: variabel blenderåpning.

Annonse


Med variabel blenderåpning kan du velge mellom f/1.4 eller f/2.5. Dette avhenger av hvor mye lys sensoren slipper inn der lavere tall, betyr mer lys. Blenderåpningen kan man velge manuelt eller automatisk i automodus. Samsung tok oss med inn i et mørkerom på messen der de demonstrerte funksjonen, og vi må si at det fungerer ganske så bra. Den lyssterke sensoren gjør at bildene ble bedre enn på Galaxy S8 som vi sammenliknet med. Vi gleder oss til å teste ut dette ytterligere.

Nå har den doble kameraer.
Nå har den doble kameraer.

Spennende kamerateknologi

Kameraet kan i tillegg skilte med to nyheter. Den første er supersakte film som tar opptak med 960 bilder i sekundet. Samsung hadde faktisk invitert gjengen fra YouTube-kanalen Slow-mo Guys for å demonstrere sakte film under gårsdagens arrangement. I dag fikk vi muligheten til å sjekke det selv og må si at det fungerer akkurat som forventet: det er kjempegøy med sakte film.

Den andre nyheten er ARMoji som har flere likheter med Apples Animojis. Det fungerer ved at man tar et bilde av seg selv som gjøres om til en animert avatar på mobilen. Denne kan man tilpasse for så å dele med venner i ulike kanaler. Kort fortalt er det et animert emotikon, bare med deg selv i sentrum. Et artig konsept.

En animert meg.
En animert meg.

Jeg føler at Galaxy S8 har et av de mest attraktive designene på mobilmarkedet og da er det positivt å se at Samsung fortsetter i samme gate. Sett bort fra fingersensoren (og det doble kameraet på S9+) er det faktisk vanskelig å skille S9-duoene fra forgjengeren. Rammene er for så vidt blitt enda smalere og skjermen dekker nå mer av fremsiden.

Av årets modeller er varianten i lilla definitivt den mest attraktive, med den blå hakk i hæl. Bare for å ha sagt det.

Det var vår lynraske titt på Samsung Galaxy S9 og S9+. Vi kommer tilbake med en fyldigere test når enhetene har gått en runde på testbenken.

Sørg for å få med deg alle nyhetene fra Mobile World Congress.

Annonse