Sony XZ2 og XZ2 Compact er veldig tykke, men mangler 3,5 mm-hodetelefonutgang.
Sony XZ2 og XZ2 Compact er veldig tykke, men mangler 3,5 mm-hodetelefonutgang.

Annonse


Selv om den er den tykkeste på markedet har den ikke lydutgang

7 og 8 mm er vanlig tykkelse i dagens toppmobiler (Galaxy S9 og S9+: 8,5 mm – iPhone X: 7,7 mm), så hvorfor er nye Xperia XZ2 (11.1 mm) og Compact (12.1 mm) så tykke?

Designet får skylda

Vi kan ta for oss svaret på hvorfor hodetelefonutgangen er bortevekk først:

“Dette er en del av skiftet til vårt nye Ambient Flow-design-språk. For å skape det vakre sømløse designet, måtte våre designere fjerne hodetelefonkontakten. I tillegg er vi klar over den store markedsutviklingen mot trådløse hodetelefoner fremfor kablede.”

Sony poengterer at det følger med adapter som støtter HiRes Audio.

Annonse
Ifølge norske nettbutikker koster Sony Xperia XZ2 Compact 6000 kroner, mens storebror er priset til 8000 kroner. Mobilen lanseres denne måneden.

Ingen Premium XZ enda

Sony har listet opp en rekke svar på populære spørsmål, blant annet om det kommer en oppfølger til XZ Premium, en mobil Sony refererer til som deres “innovajons-flaggskip” og at den nåværende modellen fremdeles er i salg – med andre ord: ingenting å melde akkurat nå.

Sony avslører en viktig videodetalj: i 1080p kan man kun ta opp saktevideo i tre sekunder, mens 720p gir seks sekunder. Men igjen, det er snakk om hele 960fps som XZ Premium kan:

Fra 13 til 5MP frontkamera

Det er ikke rart Sony har opprettet denne spørsmålssiden, for foruten designet som tar opp tykkelse, har Sony krympet selflie-kameraet fra 12 til 5MP.

Men som Sony melder:

“5MP kameraet på XZ2 og XZ2 Compact har F2.2, noe som betyr at det tar inn mer lys enn tidligere 5MP kameraer brukt i Xperia-enheter. I tillegg har den en 90FOV (red. anm.: “Field of View”) sammenlignet med 80FOV fra vårt tidligere 5MP-kamera.

Disse faktorene vil sammen øke prosessorkraften og bildekvaliteten som kommer med Snapdragon 845, for å sikre at kameraer som vender fremover, fortsatt tar bra bilder, selv med færre piksler.”

 

Kilde:
Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse