Annonse


Her er Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact med helt nytt design

Under Mobile World Congress debuterer Sony to nye toppmodeller: XZ2 og XZ2 Compact, som markerer en kanskje etterlengtet designendring for Xperia-serien.

Xperia XZ2

Dette er det nye flaggskipet til Sony som beskriver det som en “underholdningstelefon utviklet for å fange og stimulere sansene”. Den har en 5,7-tommers HDR-skjerm med full HD-oppløsning. Mange hadde nok håpet på flere piksler, men det skal bli interessant å se hvordan skjermen leverer sammenliknet med andre toppmodeller.

Kamera har blitt oppgradert og kan nå, som første i verden, filme i 4K HDR. Det er imponerende. Ellers har det fortsatt støtte for super sakte-film på 960 bilder i sekundet.

Så hva med designet? Det kantete designet er borte – Xperia XZ2 og XZ2 Compact har avrundede hjørner. Førsteinntrykket er at vi liker det (vi kommer tilbake med en sniktitt). Chassiset består av en flytende 3D-overfalte som forsterkes med en metallramme på sidene. Corning Gorilla Glass 5 beskytter skjermen.

Annonse


XZ2 lanseres i de fire fargene Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green og Ash Pink.

Vi er på Mobile World Congress: Få med deg alt.

Xperia XZ2 Compact

Minstemann deler mange av funksjonene med storebroren, men skjermen er noe mindre med 5 tommer. Det er en av hovedforskjellen mellom de to modellene – det betyr at man ikke går glipp av altfor mye hvis man foretrekker en mindre enhet. Merk at Compact ikke er i glass, men i polykarbonat.

Begge drives av Qualcomms nye Snapdragon 845-prosessor og er IP65/68-sertifisert.

XZ2 Compact kommer i fargene White Silver, Black, Moss Green og Coral Pink.

 

Priser og tilgjengelighet:

  • Xperia XZ2: 7990 kroner.
  • Xperia XZ2 Compact: 5990 kroner.
  • Salget starter 6. april.