IKT-Norges Torgeir Waterhouse mener Advokatfirmaet Njord bruker trusler for å skremme nordmenn.
IKT-Norges Torgeir Waterhouse mener Advokatfirmaet Njord bruker trusler for å skremme nordmenn.

Annonse


IKT-Norge: – Stortinget må stoppe trusler og utpressing i fildelingssaker

I dag meldte vi at “Oslo tingrett har gitt en dansk advokatbyrået tilgang til identiteten til 21 804 norske nettbrukere. Niord har sendt ut flere trusselbrev til personer i Skandinavia og mener personene har bedrevet ulovlig fildeling.”

Anklager Njord for trusseltilnærming

IKT-Norges direktør for Internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, synes utviklingen er skremmende:

“Det er vanskelig å forstå at Oslo tingrett kom til denne konklusjonen all den tid Høyesterett stanset dette sist. Advokatfirmaet Njord har en trusseltilnærming som del av sin forretningsvirksomhet. De går etter forbrukere, med mål om å skremme enkeltpersoner til å inngå forlik”, hevder Waterhouse.

Håper på lovendringer

Waterhouse mener at dette er tiden Stortinget må justere åndsverkloven:

Annonse
“Akkurat nå har kulturkomiteen på Stortinget åndsverksloven til behandling. Det vi i IKT-Norge har spilt inn er at Stortinget bør benytte anledningen til å justere åndsverkloven slik at denne typen utpressing ikke skal være mulig. Hvis ikke Stortinget gjør det nå må kulturminister Skei Grande på banen.”

“I beste fall vil man ved å identifisere IP-adressen få informasjon om rette abonnent. Men vi må være oppmerksomme på at det gir ingen informasjon om hvem som kan ha vært delaktig i ulovlig nedlasting.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse