Oslo tingrett gir dansk advokatselskap tilgang på identiteten til norske fildelere.
Oslo tingrett gir dansk advokatselskap tilgang på identiteten til norske fildelere.

Annonse


21 804 norske nettbrukere kan bli saksøkt for fildeling

Nettavisen skriver at Oslo tingrett har gitt en dansk advokatbyrået tilgang til identiteten til 21 804 norske nettbrukere. Niord har sendt ut flere trusselbrev til personer i Skandinavia og mener personene har bedrevet ulovlig fildeling. Hegnar meldte først om saken lørdag.

Sendte ut kravbrev

Oppdatert: Som det kommer frem i dommen, er det kun 3664 unike IP-adresser som skal utleveres.

Avisen skriver at Norsk kommunikasjonsmyndighet, Nkom, tidligere har sagt at nettleverandørene ikke bør utgi disse opplysningene.

Bakgrunnen for dette er et kravbrev Njord Law Firm i fjor sendte ut til norsk nettbrukere. Der ble mottakerne bedt om å betale 2700 kroner for å ha lastet ned en film ulovlig. Personer som ikke betaler, risikerer søksmål, stod det i brevet. Forbrukerrådet anbefalte den gang personene om ikke å svare eller betale kravet.

Annonse


Totalt ønsket Njord å få utlevert identiteten til 23 575 norske nettbrukere.

Også svenske fildelere får kravbrev.

Må betale for utleveringen

Som Nettavisen påpeker, er det norske nettleverandører som er saksøkt for at abonnementsopplysninger skal utleveres. Uansett må Njord betale store summer for å få informasjonen utlevert. Advokatbyrået må betale 907 414 kroner i saksomkostninger og videre 125 kroner per IP-adresse som utleveres.

Les også: Nkom godkjente utleveringen av norske IP-adresser.

 

Kilde:
Hegnar,
Nettavisen,
Lovdata

Annonse