Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Zoo Tycoon er det første UWP-spillet som knekkes. (Ill.: Microsoft Studios)

Nå har de knekt spill basert på Microsofts «ugjennomtrengelige» app-plattform

Spill: Første gang det skjer.

Spillet «Zoo Tycoon Ultimate» er av typen Universal Windows Platform (UWP), som betyr at det fungerer på tvers av Windows 10-enheter, inkludert Xbox One. Det er kanskje ikke det mest populære spillet, men nå er det knekt av hackere.

Første gang UWP knekkes

Dermed er det første gang et UWP-spill er knekt, en plattform flere trodde var ugjennomtrengelig. Det er den altså ikke, men det tok tid. «Zoo Tycoon Ultimate» ble lansert 31. oktober i fjor og det er først nå at hackerne får has på det.

CODEX er gruppen som står bak angrepet og forklarer i et innlegg at de måtte komme seg gjennom flere lag med beskyttelse, blant annet en Denuvo-liknende kalt Arxan. På tross av at CODEX har knekt beskyttelsen til spillet, kan det kun spilles i Windows 10. Gruppen skriver også i lanseringsnotatene til lekkasjen at det er viktig at spillet ikke kommuniserer med Interett.

«Dette er den første lanseringen av et UWP-spill. Derfor legger vi til at det kun fungerer i Windows 10. Dette spillet krever Windows 10 1607 eller nyere», skriver gruppen.

 

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: pirat, Spill, windows10