NYPD bytter ut Windows Phone med iPhone 7.
NYPD bytter ut Windows Phone med iPhone 7.

Annonse


New York-politiet bytter: 36 000 Windows-telefoner erstattes av iPhone 7

I 2015 valgte politiet i New York (NYPD) Windows Phone som den foretrukne mobilplattformen og 36 000 enheter ble delt ut til ansatte. I august i fjor annonserte politiet at disse skal byttes ut til fordel for iPhone.

Brukte Lumia, går over til iPhone

The New York Daily News melder at NYPD har startet prosessen med å gå over til iPhone og utstyrer 600 ansatte hver eneste dag. For øyeblikket er det ansatte på Manhattan som mottar nye smarttelefoner før Brooklyn og Queens får sine. Betjentene kan velge mellom iPhone 7 og 7 Plus.

NYPD uttalte i fjor at som en del av Windows Phone-avtalen, kunne de bytte til en annen plattform etter to år, noe de valgte å benytte seg av. Frem til nå har politiet i byen brukt Lumia 830 og 640 XL.

Derfor bytter etaten

I de første rapportene ble det hevdet at etaten kastet bort over én milliard norske kroner på Windows Phone, men det viste seg i ettertid at NYPD fikk enhetene gratis.

Annonse
Slik begrunner politiet valget med iPhone:

«For ett år siden fant vi ut at forbedringer i Apples plattform ville gjøre det mulig for NYPD på en ansvarlig og kostnadseffektiv måte flytte vårt mobil-initiativ over til Apples plattform. Vi har startet overgangen, som vil ta effekt i løpet av høsten», forklarte IT-sjef Jessica Tisch den gang.

 

Kilde:
NY Daily News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse