NYPDs IT-sjef forsvarer bruken av Windows Phone, at de fikk mobilene gratis, og at det for et par år siden kun var Windows-plattformen som kunne sikre sensitiv informasjon på en best mulig måte.
NYPDs IT-sjef forsvarer bruken av Windows Phone, at de fikk mobilene gratis, og at det for et par år siden kun var Windows-plattformen som kunne sikre sensitiv informasjon på en best mulig måte.

Annonse


NYPD IT-sjef slår tilbake etter Windows Phone-saken: – Vi betalte ingenting for mobilene

Vi og mange andre siterte New York Post sin sak vedrørende NYPD sitt innkjøp av Windows Phone 28. august.

Det er bare et problem med New York-avisens dekning av saken: de skrev aldri at politi-etatene fikk mobilene gratis.

Et sikkerhetsspørsmål
Det var jo det hele saken var basert på, altså at politiet med IT-sjef Jessica Tisch i front, hadde kastet bort hundrevis av millioner av kroner ved å satse på en død plattform. Nå viser det seg at saken er langt mer nyansert:

“Kontrakten vi skrev under på ga oss mobilene gratis, og gjorde det mulig for NYPD å bytte ut smartmobilene med mobiler vi selv kunne velge etter to år, også gratis”, forklarer Tisch i politites egen nettavis.

Annonse


Men hvorfor satse på en døende plattform i det hele tatt? Årsaken skal være at kun Windows-plattform kunne sikre de 36 000 enhetene, ofte med sensitiv informasjon, men den var den gang, og konkurrentene har giret opp.

Nå kan Apple det Microsoft kunne
Hun forklarer at valget falt på iPhone fordi Apples plattform nå ga mulighetene de er ute etter:

“For ett år siden fant vi ut at forbedringer i Apples plattform ville gjøre det mulig for NYPD på en ansvarlig og kostnadseffektiv måte flytte vårt mobil-iniativ over til Apples plattform. Vi har startet overgangen, som vil ta effekt i løpet av høsten”.

Videre forklarer hun at de har spart mye penger:

“Vår smartmobil-satsing er 45 prosent under budsjett. Basert på den nåværende pengebruken, regner vi å kunne bruke penger som egentlig var ment å vare i to år, i mer enn fire år.

Smartmobilene har gjort politiet smartere, kjappere og smidigere når de svarer på 911-nødanrop noe som har medført mer enn en 8 prosent kjappere responstid.”

 

Kilde:
NYPDPost

Annonse