Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ferrari jobber emd en elektrisk superbil. (Ill.: Tookapic/Pexels)

Ferrari jobber med en superbilkonkurrent til Tesla Roadster

Elbilmotstander snur på hælen.

Tesla ønsker å sette standarden for superbiler med kommende Roadster. Det gjelder ikke bare blant elbilene, men blant samtlige biler. Nå varsler Ferrari konkurranse.

– Ferrari skal bli først

Sergio Marchionne, sjef for Fiat Chrysler (FCA), har tidligere vært å regne som en skeptiker mot elbilene, men nå ser det ut til at vinden er i ferd med å snu. Under bilmessen i Detroit i USA avslører Marchionne at Ferrari jobber med elbiler.

– Hvis det er noen som skal bygge en elektrisk superbil, er det Ferrari som kommer til å bli først. Folk er forbauset over hva Tesla gjør med en superbil. Jeg prøver ikke å snakke ned det Elon har gjort, men jeg tror at vi alle kan gjøre det, sa han til de fremmøte reporterne.

Hevder de jobber med en elsuperbil som blir raskere enn Tesla Roadster.

Gjør det fordi de er nødt

I førsteomgang planlegger Ferrari å bygge hybridbiler, men ifølge FCA-sjefen er det kort vei fra det til helelektriske modeller.

– Vi gjør det fordi vi er nødt. Selv om det er mye som skal gjøres, er planen først å lansere hybridbiler. Å gå fra det til elbiler, er enkelt, fortalte Marchionne.

Tesla annonserte nestegenerasjon Roadster under et arrangement i fjor høst. Bilen som kan komme til å koste nærmere 2 millioner kroner, blir etter planen satt i produksjon i 2020.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Bil, ferrari