Xing Mobility lover forrykende ytelse.
Xing Mobility lover forrykende ytelse.

Annonse


Fnyser av Musk – Denne blir kjappere enn “Tesla Roadster”, hevder de

Det var Roadster som stjal overskriftene da Tesla inviterte til avduking av lastebilen Semi tidligere denne måneden. Bilen har en vanvittig ytelse som setter standarder i elbilbransjen, nå kjempes det blant andre produsenter om å slå tallene til Teslas superbil.

0,1 sekund raskere
Taiwanske Xing Mobility har allerede annonsert en elbil som selskapet hevder har raskere akselerasjon enn Roadster. Ifølge selskapet har Miss R, ja, det er navnet på bilen, fire elektriske motorer som totalt leverer 1341 hk, eller én megawatt.

0 til 100 kilometer i timen skal den klare på 1,8 sekunder, 0,1 sekund raskere enn Tesla Roadster. Xing Mobility lover også 0-200 km/t på 5,1 sekunder, noe som er ett sekund hurtigere enn supersportsbilen Bugatti Chiron.

En ting selskapet ikke oppgir, er topphastigheten til Miss R. Roadster skal ifølge Tesla klare hele 400 km/t.

Annonse


Rekkevidden er dog ikke like god som Tesla Roadster.
Rekkevidden er dog ikke like god som Tesla Roadster. (Ill.: Xing Mobility)

Langt fra samme rekkevidde
På tross av lovnader om mye raskere akselerasjon enn Roadster, leverer ikke Miss R på rekkevidde. Tesla oppgir rekkevidde til 997 kilometer for Roadster mens Xing sier at Miss R skal klare 250 kilometer med batteriet som er på 52 kWt.

Felles for begge modellene er at ingen av dem er under produksjon. Roadster kommer tidligst i 2020. Det er usikkert om Miss R i det hele tatt vil gå i produksjon.

 

Kilde:
Top Gear