Acer Predator X27 har fått pris.
Acer Predator X27 har fått pris.

Annonse


Acers 4K-flaggskip blir dyr spillglede. Pris: 25 000 kroner

Første gang vi skrev om Acer Predator X27 var i april i fjor. Den heftige 4K-skjermen med 144 Hz-oppdatering er senere blitt utsatt, men ventes i butikkene i løpet av våren.

Det kan bli en dyr affære.

4K-spillskjerm til 25 000 kroner

Skjermen har nå dukket opp i sortimentet til Komplett.no som lister den opp til høye 24 990 kroner. Dette er langt mer enn enkelte forventet av skjermen.

Tidligere denne uken meldte SweClockers at skjermen var listet opp på prissammenlikningstjenesten Prisjakt.se og da til 24 995 svenske kroner. Noe som altså er den anbefalte utsalgsprisen i Norge og Sverige.

Annonse


Den ultimate spillskjermen?

Acer Predator X27 er designet etter Nvidias egen prototype HDR-skjerm, som ble vist frem på CES 2017, og har i tillegg bredt fargespekter og lokalt dimbart baklys. Den kommer også med «quantum dot»-teknologien som ellers bare er å finne i de siste toppmodell-TV-ene fra Samsung, som lover mørkere svart-nivå og bedre farger.

Skjermen støtter dessuten både HDR10 og 96 prosent av DCI-P3-fargespekteret, har 1000 nits i lysstyrke og 4 millisekunders responstid. LED-baklyset inneholder også 384 soner som kan slås av individuelt for enda bedre svart-nivå, og skjermen har 178 graders innsynsvinkel.

Skjermen krever derimot seriøs båndbredde for å fungere, og må minst ha et 10-serie grafikkort fra Nvidia med en DisplayPort 1.4-kontakt. Det er imidlertid fortsatt ikke nok båndbrede for 4K i 144 Hz med HDR, og X27 bruker derfor 4:2:2 «chroma subsampling,» som er en form for fargekomprimering, for å komprimere bildet når den kjører med full oppfriskningshastighet på 144 Hz.

 

Kilder:
Komplett,
SweClockers