Acers nye Predator X27 er et råskinn av en spillskjerm, med HDR

Acers nye 27-tommers skjerm har 4K-oppløsning, støtte for HDR og 144 Hz G-Sync.
Acers nye 27-tommers skjerm har 4K-oppløsning, støtte for HDR og 144 Hz G-Sync.

Acer Predator X27 kan være det nærmeste vi kommer en perfekt spillskjerm. Den er 27 tommer, har oppløsning i 4K og kommer med G-Sync-støtte med 144 Hz.

Nvidia HDR-design
Den er designet etter Nvidias egen prototype HDR-skjerm, som ble vist frem på CES 2017, og har i tillegg bredt fargespekter og lokalt dimbart baklys.

Den kommer også med “quantum dot”-teknologien som ellers bare er å finne i de siste toppmodell-TV-ene fra Samsung, som lover mørkere svart-nivå og bedre farger.

Annonse

Acers Predator X27 støtter dessuten både HDR10 og 96 prosent av DCI-P3-fargespekteret, har 1000 nits i lysstyrke og 4 milisekunders responstid.

Slår soner helt av når de er svarte
LED-baklyset inneholder også 384 soner som kan slås av individuelt for enda bedre svart-nivå, og skjermen har 178 graders innsynsvinkel.

Skjermen krever derimot seriøs båndbredde for å fungere, og må minst ha et 10-serie grafikkort fra Nvidia med en DisplayPort 1.4-kontakt.

Komprimerer bildet i full oppfriskningshastighet
Det er imidlertid fortsatt ikke nok båndbrede for 4K i 144 Hz med HDR, og X27 bruker derfor 4:2:2 “chroma subsampling,” som er en form for fargekomprimering, for å komprimere bildet når den kjører med full oppfriskningshastighet på 144 Hz.

Den har også en HDMI 2.0-kontakt, men denne er som vanlig begrenset til 4K og 60 Hz.

Det finnes ingen informasjon om pris eller tilgjengelighet for skjermen enda, men det er trygt å anta at den vil et solid innhugg i lommeboken.

Kilde
Acer pressemelding

Annonse
Annonse