Hva er det Microsoft pønsker på nå?|
Hva er det Microsoft pønsker på nå?

Annonse


Kan dette være Microsofts mystiske Surface-brett?

Ryktene har versert i lang stund med at Microsoft jobber med en spesiell Surface-enhet som på mange måter kan bli likt Courier-konseptet vi så for flere år siden.

En ny type Courier?
Nå har flere nettsteder kommet over en ny patentsøknad som viser nok en Microsoft-enhet som likner på tidligere modeller. Denne enheten har består også at to skjermer som kan slås sammen som en bok. Interessant nok står Surface-avdelingen bak patentsøknaden.

Skjermbildet kan vises over begge skjermene samtidig og ut ifra det vi kan se fra tegningene, er det en svært smal ramme rundt enheten slik at mellomrommet mellom skjermene ikke er særlig betydelig.

Microsoft legger mye vekt på hengselet i patentsøknaden.
Microsoft legger mye vekt på hengselet i patentsøknaden.

Enheten kan sammenliknes blant annet Yoga Book som også foldes sammen som en bok. Maskinen i patentet har også et liknende hengsel som gjør at enheten kan justeres i ulike vinkler, for eksempel viser en av tegningene enheten i nattbordmodus. Mye av patentet omhandler nettopp dette hengselet som beskrives som “selvregulerende”.

Annonse


Den mystiske enheten som en nattbordsklokke.
Den mystiske enheten som en nattbordsklokke.

Spennende planer
I slutten av oktober skrev Windows Central om et nytt Microsoft-produkt som ikke er en mobil, men en helt ny type enhet som kan klappes sammen.

«Microsoft håper å skape en helt ny kategori enheter som sikter seg inn på en helt ny gruppe kunder og som har fokus på pen og digital tegning», forklarer Windows Central.

Kodenavnet på enheten er «Andromeda«, og den vil kjøre en eller annen Snapdragon-variant. Windows Central kan i skrivende stund ikke bekrefte om enheten vil kunne kjøre Win32-programmer, men selvsagt får den støtte for UWP-apper.

 

Kilde:
MSPowerUser