Google Assistant er størst i dag og vil forbli det, ifølge Strategy Analytics.
Google Assistant er størst i dag og vil forbli det, ifølge Strategy Analytics.

Annonse


Tror Google Assistant blir den dominerende smarttelefonassistenten

Digitale stemmeassistenter på smarttelefoner er bare i startgropen, men analytikere har troen på at dette vil bli stort.

Tror Google Assistant vil dominere
Selskapet Strategy Analytics legger frem sine estimater på hvilken tjeneste som vil dominere dette markedet om fem år. Ifølge analytikerne har Google Assistant en markedsandel på 45,9 prosent i dag, mens Apple Siri følger hakk i hæl med 41,1 prosent.

Om få år kan det se helt annerledes ut. Strategy Analytics tror at Google Assistant vil vokse til 60 prosent i 2022, mens Siri faller til 17 prosent og blir forbigått av Baidu med 22,7 prosent.

Strategy Analytics har troen på Google Assistant.
Strategy Analytics har troen på Google Assistant. (Ill.: Strategy Analytics)

Liten tro på Cortana
Strategy Analytics har mindre tro på Samsung Bixby og Microsoft Cortana. Analyseselskapet estimerer med at Bixby kun vil ha 5,4 prosent markedet for digitale assistenter på smarttelefoner i 2022. Cortana faller innenfor kategorien “Others” som har 0,1 prosent.

Annonse


Årsaken til at Cortana plasseres så lavt skyldes Microsofts mangel på tilstedeværelse i smarttelefonmarkedet samtidig som få iOS- og Android-brukere benytter seg av assistenten som er oppkalt etter en karakter i Halo-universet.

 

Kilde:
Strategy Analytics