Coffee Lake kjører samme sokkel, men krever nytt brikkesett uansett, altså nytt hovedkort. De kommer dog med flere kjerner enn hva Intel tradisjonelt har tilbudt.
Coffee Lake kjører samme sokkel, men krever nytt brikkesett uansett, altså nytt hovedkort. De kommer dog med flere kjerner enn hva Intel tradisjonelt har tilbudt.

Annonse


Avslørte Intels nye CPU-er – les om RAM vi ikke har sett maken til

Nå vet vi enda mer om Intel Coffee Lake som lanseres i høst, og helt rå RAM til den nåværede entusiast-plattformen Kaby Lake X.

Du kaster vel ikke bort gratis spill-ytelse? Les vår BIOS-guide alle kan få noe ut av.

Først: Intel Coffee Lake
Det var ASRock som avslørte litt mer om Coffee Lake enn Intel ønsket, for selskapet fjernet informasjonen – selvsagt ikke før noen klarte å snappe det opp.

Hovedkortprodusenten publiserte det som ser ut som en delvis liste med Intel Coffee Lake CPU-er (i7, i5 og i3), samt interessant informasjon:

Annonse
Coffee Lake vil kreve nye hovedkort med 300-serie-hovedkort (ingen bakoverstøtte med 200-serien, altså), men blir samtidig værende på 1151-sokkelen, noe som forundrer entusiastene, for hva blir egentlig nytt? Jo, det er i hvert fall garantert at det blir flere kjerner å leke med.

Flaggskipene er Core i7-8700K og Core i7-8700 med seks og 12 kjerner.

En mindre oppgradering
Minuset er at det neppe er større forandringer utover flere kjerner og bedre ytelse, som nye tilkoblinger. Dette er mer å regne som en Z270-oppdatering, presiserer Toms Hardware.

AMDs plan er å støtte AM4-sokkelen for alle CPU-er til 2020, så at Intel dropper bakoverstøtte vil kanskje bestemme mange sine plattform valg neste år.

Intel skal avsløre Coffee Lake 5. oktober.

Intels kommende Coffe Lake CPU-er.
Intels kommende Coffe Lake CPU-er. (Ill.: ASRock)

Rått minne til Intel X
Intel har som kjent allerede lansert en CPU-serie med en haug tråder, og det ventes nye Xeon-CPU-er – de som trolig blant annet blir å finne i iMac Pro som lanseres i desember.

Men la oss nå ta en titt på nytt entusiast-minne fra G.Skill for Intel Kaby Lake-X CPU-ene og Intels X299-plattform: Trident Z DDR4-4600.

Profil-støtte
Minnet, som selges som to-kanals-kit (XMP 2.0 SPD-profiler for optimal ytelse), er det kjappeste de har i segmentet og er spesiallaget for Kaby Lake-X.

RAM-en støtter den høyeste minneytelsen i historien (3200 MT i sekundet – MegaTransfers per sekund), og er en av de første som bruker 1,5 volt. Minnet er laget med 20 nm-prosess og brikkene er håndplukket av G.Skill da hastigheten er såpass høy. Faktisk er 1,5 volt 25 prosent mer enn DDR4-standarden på 1,2.

Produktet kommer i følgende oppsett på tampen av måneden: 16 GB (8 GB x 2) DDR4-4600 CL19 23-23-43

G.Skill med nytt ekstrem-minne til Intels nye X-CPU-er.
G.Skill med nytt ekstrem-minne til Intels nye X-CPU-er. (Ill.: G.Skill)

 

Kilder:
Toms Hardware
AnandTech
G.Skill

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse