Dette CPU-Z-skjermbildet bekrefter at Coffee Lake får seks prosessorkjerner og 12 tråder.
Dette CPU-Z-skjermbildet bekrefter at Coffee Lake får seks prosessorkjerner og 12 tråder.

Annonse


– Intels Coffee Lake-prosessorer får 6 kjerner og 12 tråder

Coffee Lake-prosessorene blir en radikal endring for Intel, som ventes å lansere de første forbrukerklasse-prosessorene med seks kjerner når 8. generasjon i Core-serien kommer.

Seks kjerner, 12 tråder
Nå har det lekket ut mer informasjon om de kommende prosessorene, i følge et dokument fra Intel som har kommet wccftech i hende.

Dette dokumentet viser en overklokkbar 6-kjernet prosessor med 12 tråder som kjører på 3,7 GHz og har en boost-klokke på 4,3 GHz.

12 MB hurtigbuffer
Seks-kjerneprosessoren, som antakelig er Core i7-8700K, bruker også DDR4-minne på 2400 MHz, har 12 MB hurtigbuffer og har en total TDP på 95 Watt, som bare er litt mer enn dagens firekjernede Kaby Lakes 91 Watt.

Annonse
Wccftech mener også at det vil komme en i5-prosessor som også bruker seks kjerner, men vil ha hyperthreading avslått og kun ha 9 MB hurtigbuffer.

Dokumentet viser ellers at Coffee Lake-serien vil bruke prosessorsokkelen LGA1151, som kan bety at den blir kompatibel med dagens hovedkort i 100- og 200-serien fra Intel, selv om de skal lansere et nytt brikkesett med Coffee Lake.

Enda en bekreftelse på 6 kjerner
Samtidig har det lekket ut et CPU-Z-skjermbilde av en Coffee-Lake-prosessor til Videocardz.com, som viser en 14-nanometers brikke med seks kjerner og 12 tråder som kjører på 3,9 GHz med 12 MB hurgibuffer og har 80 Watt TDP.

Dette skal være en såkalt «engineering sample» – en testversjon av prosessoren som bruker 3,5 GHz som basisklokke og har en topp multiplier på 43.

Prosessoren som en kjørt gjennom CPU-Z for dette skjermbildet kan imidlertid være en tidlig prøveversjon som ikke sier stort om hastigheten på det ferdige produktet – men bildet bekrefter at det kommer prosessorer med 6 kjerner og 12 tråder i Coffee Lake-serien.

Coffee Lake ventes lansert i tredje kvartal i år, og kan komme allerede i august rundt Gamescon 2017, i følge wccftech.

Kilder
wccftech
Videocardz.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse