Peter Groom og Tile er aktuelle med nye sporingsbrikker.
Peter Groom og Tile er aktuelle med nye sporingsbrikker.

Annonse


Jobber for verdens største «hittegodskontor»

Berlin (ITavisen): I 2014 gjennomførte Tile en omfattende folkefinansieringskampanje der de samlet inn flere titalls millioner kroner. Produktet de fristet kundene med var en liten brikke som man fester på sekken, vesken eller hva det måtte være for så å synkronisere den med mobilen via Bluetooth.

Folk har for vane med å glemme hvor man har lagt tid, og det er akkurat her Tile kommer inn. Det er mer eller mindre «finn mobilen min» for alt.

– Alle mister ting
Etter over ti millioner solgte enheter, står Tile klar med to nye produkter: Tile Sport og Tile Style i det de kaller Pro-serien. Utseendet er det som skiller de to nyhetene, spesifikasjonene er like.

– Alle mister ting, hele tiden, sier Peter Groom, salgssjef for Tile i EMEA-markedene, og vi kan ikke gjøre annet enn å nikke samtykkende.

Annonse


For hvor mye tid bruker vi egentlig hver uke på å finne ting som alltid er borte når man trenger det? Undertegnede foreslår overfor Groom å lage en Tile-brikke for armbåndsur, for er det noe jeg stadig roter bort er det nettopp det.

– Det er et stort potensial i Tile og vi samarbeider med andre om å integrere teknologien i andre produkter, sier han og legger samtidig ikke skjul på at denne teknologien kan brukes til mitt formål.

Her er Tiles fullstendige portefølje.
Her er Tiles fullstendige portefølje. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Et gigantisk hittegodskontor
Mens de to første modellene har en rekkevidde på 100 fot, rundt 30 meter, er rekkevidden doblet i Sport- og Style-utgavene til 200 fot, eller 60 meter.

Kombinert med en høyere alarm fra brikkene, man kan nå velge mellom to ulike volum, skal det bli lettere å finne igjen objekter på avveie. En lydløs modus er også funksjon og da kan man bruke mobilen for å navigere seg frem. Jo mer grønt, jo nærmere er man tingen man har rotet bort.

En interessant detalj med Tile som vi ikke har sett for liknende produkter, er fellesskapet. Alle som bruker Tile kobles til samme portal. Det kan man være smart hvis man for eksempel har mistet en ting som er utenfor din Tiles rekkevidde. Her kan andre brukere hjelpe til ved at de finner og detekterer din Tile og så sender deg GPS-koordinasjoner på hvordan befinner seg.

Groom omtaler Tile-samfunnet for «verdens største hittegodskontor».

Nytt for året er at appen kan integreres med Google Home og Amazon Alexa og på den måten spørre en av stemmeassistentene til å ringe etter en Tile-brikke.

– Alexa, ring Tile-brikken min i sekken, sa Groom. Og vipps, så ringte det i sekken hans.

Den ene brikken er smal nok til å skli inn i en lommebok.
Den ene brikken er smal nok til å skli inn i en lommebok. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Festes på alt fra skilpadder til droner
Så hva er det folk bruke Tile-brikkene sine til?

– Mange fester en brikke på slalåmskiene sine. Det er en smart ting å gjøre hvis man for eksempel er i skibakken og setter skiene fra seg ved siden av mange andres, forklarer Groom.

Den legges også i sekker, vesker, legges i lommebøker og festes på kjæledyr. For eksempel er det mange som fester en brikke til skilpadden sin, men også droner, forteller selskapets utsendte.

– Når man flyr drone og lander den, er det ikke alltid at man ser hvor den lander. Derfor er det mange som fester en Tile-brikke til dronen for å spore den opp.

Det er trolig bare fantasien som setter grensen for fremtiden til Tile.

Annonse