Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tile finner igjen tingene for deg for 122 kroner pr. år pr. ting. (Ill.: thetileapp.com)

Dette kan bli en gullgruve

Har allerede dratt inn 16 millioner.

Nesten 50 000 har så langt «bestilt» den, og de to gutta som står bak (Mike Farley og Nick Evans) har så langt fått inn 2,6 millioner dollar – nesten 16 millioner kroner.

Alt blir som «Find my iPhone»
Vi snakker om Tile, den mye omtalte brikken du kan feste på ting eller legge i i ryggsekk.

Mister du tingen med en Tile på eller i, vil brikken oppføre seg omtrent som en iPhone som er koblet opp mot Apples «Find My iPhone»-system.

Hjelp fra andre brukere
Du vil med andre ord få beskjed om hvor gjenstanden befinner seg, via en app du installerer på telefonen eller nettbrettet (kun iOS-produkter foreløpig).

Systemet fungerer slik at alle som passerer gjenstanden du har mistet fungerer som «fyrtårn» dersom de også har appen installert.

Helt anonymt
Data overføres via Bluetooth (og videre til deg med GPS-data via 3G, WiFi etc.), så en Tile-bruker må altså befinne seg maksimum 45 meter fra det du har mistet.

De som sender data får ikke vite om at din gjenstand befinner seg der du er, og de får heller ikke beskjed når de sender fra seg data om gjenstanden. Og du får ikke vite hvem som hjelper deg.

Må fornyes hvert år
Prosjektet er finansiert etter crowdsourcing-prinsippet, og dermed er det ennå ikke noe ferdig produkt på markedet.

Men når det kommer, kan det bli en gullgruve. For brikkene varer bare ett år før de må byttes ut, på grunn av strømforsyningen (Bluetooth bruker lite strøm, men ikke lite). Og da er det ut med nye 19,95 dollar – om lag 122 norske kroner.

Kan bli stor butikk
Tenk deg for eksempel 1 million brukere som hver har merket fem gjenstander. Det blir 610 millioner i omsetning i året, bare det.

Her er videoen som viser hvordan Tile fungerer:

Les også: DinSide.no

Stikkord: bluetooth, gps