ITavisens kilder: Apple har planlagt dette lenge – hanker folk fra Imagination for å designe egne GPU-er

Imagination står bak PowerVR-grafikkbrikkene som er viktige for håndholdte enheter, men om et par år kan det være over og ut for dem om et annet storselskap ikke kjøper dem. Det kan dog også være problematisk nå som Apple hyrer de beste folkene.
Imagination står bak PowerVR-grafikkbrikkene som er viktige for håndholdte enheter, men om et par år kan det være over og ut for dem om et annet storselskap ikke kjøper dem. Det kan dog også være problematisk nå som Apple hyrer de beste folkene.

Mobil-grafikk-brikkene Imagination har designet er brukt i Apple produkter i mange år, men Apple ønsker å designe sine egne brikker og ønsker ikke å lisensiere selskapets teknologi lenger.

Oppdatert, 21:17:

St. Albans er et dyrt og rolig lite tettsted der Imagination dominerer bybildet med kontorene sine 5 mil fra selve St. Albans by. Det vil derfor merkes at Apple nå er tilstede, og det er ingen teknologi-bedrifter å finne utover GPU-selskapet og nå Apple.

Annonse

Apple har leid en større bygning, som ikke skiller seg ut, i St. Albans. Ifølge våre kilder er Apple aller mest interessert i maskinvarefolkene, og ikke de som styrer programvarebiten. Flere av disse toppfolkene ønsker å bli i St. Albans grunnet familie.

Oppdatert,

Vi påpeker at feiden mellom de to går på at Imagination hevder de ikke ble varslet av Apple på en ordentlig måte, mens Apple hevder Imagination har visst om Apples planer om å lisensiere mindre fra i flere år. Apple skal som vi nevner i artikkelen, ha planlangt kontoret nærme Imagination en god stund.

Planlagt av Apple i lengre tid
De to er nå i en offentlig ordkrig, samtidig som det er kjent at Apple har åpnet et kontor i St Albans, kort vei unna der Imagination holder til.

Ifølge ITavisens kilder med kjennskap til planene, har Apple planlagt et kontor i lengre tid for å hanke inn Imagination-medarbeidere som kan hjelpe giganten designe egne GPU-løsninger.

Samme kilder avslører til oss at visse personer hos Imagination, med mye maskinvare-kunnskap, allerede er hanket inn av California-selskapet. Ved å ha kontorene så nærme er Apples håp å hente Imagination-folk, men også gjøre dem fornøyde med ordningen slik at de ikke slipper å flytte utenfor St Albans, i hvert fall ikke i øyeblikket.

Imaginations samarbeid med Apple stod for ikke lenge siden for halvparten av forretningene til det hardt pressede selskapet.
Annonse
Annonse