Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selskapet som designer GPU-ene i Apples iPhone-er og iPad-er er på randen av å forsvinne som selskap etter at Apple varslet at de ikke lenger vil bruke teknologien deres, men trolig lage alt in-house. (Ill.: Apple)

Apple: – Det de sier stemmer ikke

Det er helt krise for Imagination som kjemper med nebb og klør for å overleve.

Feiden mellom brikkesettskaper Imagination, som har levert viktige deler til iPhone i mange år, har store problemer nå som Apple ikke vil lisensiere teknologien deres mer. Slik blir det bråk av når de to selskapene er uenige om hva som ble sagt når.

Lager GPU-er
“Ifølge Imagination Technologies står avtalen med Apple for rundt 50 prosent av omsetningen til selskapet. PowerVR-leverandøren føler dermed at det blir vanskelig å fortsette som før når Apple forsvinner om «15 måneder til to år”, meldte vi 22. juni.

Trolig er årsaken at “Apple avslutter samarbeidet, angivelig fordi de ønsker å produsere GPU-brikkene selv og få mer kontroll over utviklingsprosessen.”

Aksjen til Imagination falt med mer enn 60 prosent når Apples planer ble kjent, og da sier det seg selv at de vil kjempe med nebb og klør.

Hevder Apple ikke informerte dem
Investorene skal ikke ha vært kjente med planene, men Apple sier at Imagination har visst om dette i nesten to år, forklarer de til Bloomberg.

Imagination har en annen tidslinje: Sjefen, Andrew Heath, sier selskapet ble informert av Apple på tampen av mars “at de var sikre” på at produktene som skulle lanseres i 2018 og tidlig 2019 ikke lenger skulle dra nytte av Imagination teknologi.

Imagination prøver å selge. Apple har investert i dem, men det er ikke trolig at de ønsker å by på selskapet. Dette ifølge en person med kjennskap til planene.

Apple sier at “vi startet å jobbe med Imagination i 2007 og stoppet å akseptere nye IP-er fra i 2015. Etter lengre samtaler forklarte vi til dem 10. februar at vi forventet å stoppe opp lisensavtalen siden vi trenger unik og differensielle IP-er for våre produkter”.

Kriger også med Qualcomm
Som om ikke det var nok er Apple i patent-feide med Qualcomm. Snart møtes de i retten:

“Brikkesettprodusenten mener at Apple krenker seks av deres patenter, og nå vil selskapet ha stans på importen av iPhoner. Rapportene om at Qualcomm ønsket å stanse importen av iPhone dukket opp tidligere i år, men det er først nå at selskapet gjør det offisielt.”

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, Imagination, iphone