Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det franske datatilsynet mener at Microsoft nå følger landets lover. (Ill.: Trond Bie)

Frankrike mente at Windows 10 samlet inn for mye brukerdata – nå trekker de klagen

Mener selskapet har nesten halvert datainnsamlingen.

Microsoft har fått mye kritikk for overdreven innsamling av brukerinformasjon i Windows 10. Det franske datatilsynet CNIL (Le Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés eller National Data Protection Commision) ba Microsoft om å følge landets lover..

Dropper klagen
Nå har CNIL droppet sin klage mot IT-giganten. En av årsakene til dette er den nye oppsettprosessen i Windows 10 Creators Update, som nå gir brukerne mye mer kontroll og oversikt over hva som samles inn.

Ifølge tilsynet har Microsoft redusert datainnsamlingen med nesten halvparten, og samler kun inn data som er «høyst nødvendig for å opprettholde systemet og applikasjoner i god stand og for å sørge for sikkerheten».

«Presidenten i CNIL føler at selskapet følger lovene og har derfor valgt å avslutte den formelle advarselen», heter det i en uttalelse fra CNIL.

 

Kilde.
Thurrott

Stikkord: Microsoft, personvern, windows10