Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft mottar kritikk i Frankrike. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Franske myndigheter: – Windows 10 samler inn for mye data

Dette svarer Microsoft.

Windows-giganten Microsoft har tidligere fått mye kritikk for overdreven innsamling av brukerinformasjon i Windows 10. PS. Slik deaktiverer du sporingen.

Har tre måneder på seg
Ifølge det franske datatilsynet CNIL (Le Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés eller National Data Protection Commision) bryter Microsoft og Windows 10 flere av landets lover.

CNIL peker på disse feilene:

  • Irrelevant eller overdreven innsamling av informasjon.
  • Mangel på sikkerhet.
  • Mangel på individuell samtykke.
  • Mangel på informasjon og ikke et valg for å blokkere informasjonskapsler.
  • Informasjon blir fortsatt sendt ut av EU på en «Safe Harbour»-basis.

De har nå bedt Microsoft om å overholde franske lover og har gitt dem en tidsfrist på tre måneder. Ifølge CNIL er over ti millioner franske Windows-brukere rammet av problemet. Den fullstendige klagen kan du lese i kildenlenken.

Les også: EU-domstolen sier nei til datautveksling.

Dette svarer de
Microsoft uttaler at de har lest klagen fra CNIL og at de vil samarbeide tett med dem i de kommende månedene for å finne ut av byråets bekymringer og jobbe sammen for en løsning.

«CNIL skriver at rammeverket for Safe Harbour ikke er lenger gyldig for å sende informasjon fra den europeiske union til USA. Vi forstår fullt ut viktigheten med å etablere et juridisk rammeverk for transatlantisk dataoverføring, og det er derfor Microsoft har vist støtte til tiltak på begge sider av Atlanteren som førte til forrige ukes Privacy Shield», skriver Microsofts Vice President og General Counsel David Heiner i en e-post til Winbeta.

CNIL har tidligere gått hardt ut mot Google og retten til å bli glemt. I mars tidligere i år ble søkegiganten bøtelagt etter å ikke ha etterfulgt kravene til franske myndigheter.

 

Kilder:
Winbeta 1, 2

Stikkord: Microsoft, windows10