Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Australsk politi om WannaCry-utbruddet. (Ill.: Skjermdump/Yahoo)

8000 trafikkbøter kan bli slettet etter WannaCry-utbrudd

Hundrevis av trafikkameraer infisert.

Politiet i den australske delstaten Victoria kan bli nødt til å slette 8000 trafikkbøter etter at det ble oppdaget tilfeller av WannaCry-viruset i 280 av trafikkameraene i delstaten.

Må gås gjennom på nytt
Det var forrige uke at politiet først meldte opp tilfellet, da trodde de at viruset ikke ville påvirke disse bøtene, men nå blir de tvunget til å gå gjennom 8000 bøter på nytt.

– Det betyr ikke at de (bøtene, journ.anm.) ikke blir utstedt, forteller Assistant Commissioner, Doug Fryer, til australske reportere.

Han legger til at trafikklys og fartsmålere fungerte korrekt.

Les også: De fleste WannaCry-ofrene brukte Windows 7.

Flere bøter kan bli trukket tilbake
Så langt har 1643 bøter blitt trukket tilbake, men det australske delstatspolitiet har fortsatt flere tusen de må gå gjennom på nytt.

De 280 kameraene er ikke koblet til Internett, men ble infisert med det beryktede viruset da en tekniker, uten viten og vilje, koblet en USB-minnepenn til kamerasystemet.

Ifølge Fryer førte WannaCry til at kameraene restartet fra tid til annen, men at det ikke er noen indikasjoner på at de har målt feil.

– Vi har et av de beste kamerasystemene i verden, og det er skuffende å oppleve et problem som dette, sier han til australsk presse.

Nylig måtte en Honda-fabrikk stenge midlertidig etter WannaCry-utbrudd.

 

Kilde:
Yahoo News

Stikkord: skadevare, wannacry