Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den nye statistikken fra Kaspersky Labs viser at det var x64-versjoner av Windows 7 som var verst rammet av WannaCry. (Ill.: Kaspersky)

De fleste WannaCry-ofrene brukte Windows 7

Windows XP knapt berørt.

WannaCry-ormen som skapte kaos og uhygge for oppimot 300 000 datamaskiner i 150 land i forrige uke rammet først og fremst brukere av Windows 7, viser ny informasjon fra Kaspersky Lab.

Sendte ut oppdatering til gamle systemer
Dette strider mot det mange trodde: At det var uoppdaterte Windows XP-maskiner som vært verst berørt.

Under angrepet i forrige uke var bekymringen for Windows XP og uoppdaterte, eldre versjoner av Windows så stor at Microsoft gikk til til det “høyst uvanlige” skrittet å publisere en oppdatering for de aldrende systemene.

Windows 7 er mest brukt
Windows 7 er derimot det mest brukte systemet fra Microsoft, selv om det er over syv år gammelt og ble lansert i 2009, og det er åpenbart mange som ikke har oppdatert systemene sine slik at de var sårbare for ormen.

Windows XP-infeksjoner av WannaCry var på sin side “ubetydelig,” skriver Costin Raiu fra Kaspersky i en Twitter-melding med statistikken fra selskpaet.

Oppdatert=beskyttet
– De som kjører vår gratis antivirusprogramvare eller har Windows Update påslått er beskyttet, skriver Microsoft i en uttalelse til CNet.

Hackerne som avslørte EternalBlue-svakheten som WannaCry-ormen benyttet er derimot uenige, og sier nå at de ønsker å selge informasjon om svakheter i Windows 10.

Kilde
CNet

Stikkord: Microsoft, sikkerhet, wannacry