Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steve Jobs viser stolt frem den første iPad-en. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Jobs «hatet» en Microsoft-leder– derfor lagde Apple iPad

Den tidligere iOS-sjefen avslører.

Ifølge Scott Forstall, tidligere sjef for Apples programvareavdeling, ble iPad-en til fordi Steve Jobs mislikte en leder i Microsoft.

Bestemte seg for å lage et eget nettbrett
Under gårsdagens intervju ved Computer History Museum i Mountain View i California, fortalte Forstall at Jobs ikke tålte en Microsoft-leder som snakket med ham om planer for pekepenner og nettbrett.

Det er godt kjent at Jobs var sterkt imot pekepenner, han ville i stedet at brukerne skulle bruke fingrene på berøringsskjermen. Mange husker nok det kjente sitatet hans: «If you see a stylus, they blew it».

Skrekk og gru: Slik kunne iPhone blitt.

Hatet snakket om stylus
Faktisk var Jobs så irritert over den Microsoft-ansatte at Apple begynte å lage et eget nettbrett, ifølge den tidligere iOS-sjefen.

– Vi tok mange omveier med iPhone. Og vi hadde jobbet på et nettbrettprosjekt som hadde en virkelig merkelig start, det startet fordi Steve hatet en fyr i Microsoft.

I den autoriserte biografien «Steve Jobs» skrevet av Walter Isaacson går Jobs innpå dette temaet:

«Middagen var kanskje den tiende gangen han fortalte meg om det, og jeg var så lei av å høre om det. Så da jeg kom hjem sa jeg: ’Pokker heller, la oss vise ham hva et nettbrett virkelig kan gjøre’».

Jobbet med iPad før iPhone
iPad ble lansert i 2010, tre år etter iPhone, men var faktisk under utvikling før iPhone. Forstall forteller i intervjuet at Apple, etter en samtale mellom ham og Jobs, skiftet fokus til smarttelefonen.

Jobs hadde sett en intern demo for et nettbrettgrensesnitt og spurte Forstall om han kunne «krympe det ned til noe på størrelse med en telefon».

Høsten 2015 ble iPad Pro 12,9 lansert med pennen Apple Pencil.

 

Kilde:
CNet

Stikkord: Apple, ipad, SteveJobs