Denuvo beskyldes for å brukt ulisensiert programvare.
Denuvo beskyldes for å brukt ulisensiert programvare.

Annonse


Utviklere bak antipiratverktøy beskyldes for å bruke ulisensiert programvare

Denuvo er blitt en beryktet kopisperre i PC-spillverdenen, men den seneste tiden har det vært tilfeller det beskyttelsen er blitt knekt raskere enn ønsket. Nå beskyldes programvaren, som er til for å beskytte programvare, for å ha krenket andres.

Brukte lisens uten tillatelse
En ansatt i VMProtect Software – et selskap som også lager antipiratverktøy – hevder at Denuvo-utviklerne bruker deres produkt uten den nødvendige tillatelsen.

«Jeg ønsker fortelle dere om et slu og grådig østerriksk selskap som heter Denuvo Software Solutions GmbH», skriver WMProtect-utvikleren drVano på det russiske forumen RSDN.

«For en stund lanserte dette selskapet et beskyttelsessystem med det samme navnet, men det mest oppsiktsvekkende er at de brukte vår VMProtech-programvare fullstendig ulovlig», hevder utvikleren.

Annonse


Mer om Denuvo: «Styggedommen» Denuvo v4+ er cracket.

Trakk tilbake lisensen
drVano skriver at de to selskapene for tre år siden snakket sammen om muligheten for at Denuvo kunne bruke VMProtect i deres systemer, men at en avtale ikke kom i orden.

Ifølge utvikleren kjøpte Denuvo i stedet en billig lisens for VMProtect for å inkludere teknologien i deres verktøy.

«Alt gikk fint til vi fortalte dem at vi hadde kansellert lisensen deres etter brudd på lisensieringsbetingelsene. Vi gav dem tilbud om å løse problemet, inkludert det å betale en liten kompensasjon til oss. Forslaget vårt ble ignorert», hevder drVano.

VMProtech gikk dermed til det steget å samarbeide med antivirusselskapet Sophos om å flagge Denuvo som potensiell skadevare. Det neste steget fra selskapet kan bli å gå til sak mot selskapet bak kopibeskyttelsen.

Denuvo har så langt ikke kommentert påstandene.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse