Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ifølge Mail og Sunday får unge, filippinske arbeidere 20 kroner i timen for å fjerne uønsket innhold på Facebook. (Ill.: Facebook)

Hevder Facebook betaler unge arbeidere 20 kroner i timen for å fjerne terrormateriale

– Risikerer å få sparken hvis de ikke oppfyller kvoten.

Ifølge rapporter fra Mail on Sunday, en søsterside av Daily Mail, har Facebook ansatt flere hundre unge filippinske arbeidere.

– Tjener 20 kroner timen
«De er tvunget til, i løpet av sekunder, å bestemme om en video, et bilde eller grafiske og voldelige innlegg skal slettes eller ikke», skriver Daily Mail.

Den britiske nettavisen skriver at arbeiderne jobber utmattende skift og tjener kun 1,81 pund i timen, snaut 20 kroner. Nettstedet hevder at de ansatte risikerer å få sparken hvis de ikke møter kravene som er satt, noe som betyr at de må se hundrevis med ekstreme innlegg under hvert skift.

Storavsløring: Dette kan du dele og ikke dele på Facebook.

– Utmattende arbeid
Facebook har fått kritikk på å ikke være raske og nøye nok når det gjelder å fjerne uønsket innhold. Mark Zuckerberg uttalte tidligere i vår at det sosiale mediet planlegger å ansette 3000 moderatorer for å fjerne slikt innhold.

Mail on Sunday hevder de har avslørt at Facebook har satt ut noe av arbeidet til filippinske arbeidere som er ansatt via Accenture. Ifølge en tidligere leder som rekrutterte Facebook-moderatorer sier til nettstedet at de ansatte ofte ble traumatisert av innholdet:

– Moderatorer er nødt til å sjekke innlegg som er flagget og må raskt avgjøre om innholdet skal slettes eller ikke. De kan ikke bruke mer enn noen sekunder på å tenke på det. De er nødt til å oppfylle kvoten, og hvis de er for trege vil de raskt miste jobben.

Accenture og Facebook svarer
Til Daily Mail uttaler Accenture at de betaler konkurransedyktige lønninger.

– Vi ansetter nyutdannede, erfarne personer, gir intensiv trening og betaler konkurransedyktige lønninger.

Facebook sier at de vil gjennomgå tjenestene til Accenture for å sørge for at de møter deres standarder.

– Vi har bygget et globalt nettverk med operasjonssentre som jobber 24/7 slik at vi har personer i de riktige landene med det riktige språket og kulturelle egenskapene til å gjennomgå rapporter.

Vi vet at dette arbeidet kan være vanskelig, det er derfor at det stilles krav til våre partnere at velvære og psykologisk støtte må gis.

 

Kilde:
Daily Mail

Stikkord: facebook