Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AMD lover å vise frem Radeon RX Vega på Computex, som begynner 30. mai. (Ill.: AMD)

AMDs RX Vega skal vises frem på Computex

Men kommer ikke i butikken før senere på året.

Denne uken lanserte AMD Radeon Vega Frontier Edition, et nytt toppkort basert den mye etterlengtede Vega-teknologien til selskapet, og snart skal de vise frem spillkortet RX Vega.

Forløperen til Vega RX
Frontier-kortet har 64 prosesseringsenheter, yter omtrent 13 teraflop i singlepresisjon (FP32) og har vanvnittige 16 GB med HBM2-minne. Minnebåndbredden er på 480 GB/sek.

Dette gir kortet en massiv ytelsesøkning sammenliknet med andre AMD-kort, men det er fortsatt bygget med en 14 nanomtersprosess.

Vega Frontier Edition skal også være 30 prosent raskere enn Nvidias Tesla P100-kort i maskinlæringsoppgaver, i følge the Verge, men dette har senere fått en kraftigere oppfølger som yter 15 teraflops ved singlepresisjon (FP32).

Uansett er dette kortet det første kortet i Vega-serien, som også legger grunnlaget for det kommende Vega RX-kortet, som er mer myntet på spill.

AMD tok til Reddit
I følge en Reddit-AMA-tråd med AMDs visepresident for Radeon, Raja Koduri, kommer de til å vise RX Vega på Computex, som går fra 30. mai til 3. juni:

– Vi kommer til å vise frem Radeon RX Vega på Computex, men det kommer ikke til være i butikken den uken, skrev Koduri, – Noen av funskjonene til Vega, som vår High Bandwidth Cache Controller, HBM2, Rapid-Packed Math, eller den nye geometri-behandlingen, har potensiale til å drive skikkelig nyskapning og å fundamentalt forbedre spillutvikling. Disse tingene kan ikke mestres over natten… Vi mener at disse opplevelsene er verd å vente på, og at de ikke burde fås ut døren så fort som mulig. .

Langet ut mot “super-dyre” kort
Han klarte heller ikke å unngå noen stikk till rivalen, og sier klart fra om hva han synes om Nvidias priser:

Vi kommer til å plassere en teknologi som hittil har vært begrenset til super-dyre GPUer som har vært utenfor rekkevidde for folk flest inn i et forbrukerprodukt, sa han. Akkurat nå brukes denne bare i utrolig dyre grafikkort fra konkurrentene våre som er utenfor rekkevidden til spillere og fobrukere som ønsker å bruke den.

Vil være raskere enn Frontier-versjonen
Det skal også være mulig å bruke Vega RX-kort med standard 8-pins og 6-pins PCIe strømtilbkolinger, som skulle tilsi at den ikke vil bruke så mye strøm, og det skal komme en vannkjølt variant med en “en liten forskjell i klokkehastighet.”

– Forbukerversjonen RX vil være mye bedre optimalisert for de beste spilltitlene, og alle variantene av RX Vega vil faktisk være raskere enn Frontier-versjonen, sa han.

Kilder
The Verge
Ars Technica

Stikkord: amd, radeon