AMD lover å vise frem Radeon RX Vega på Computex, som begynner 30. mai.
AMD lover å vise frem Radeon RX Vega på Computex, som begynner 30. mai.

Annonse


AMDs RX Vega skal vises frem på Computex

Denne uken lanserte AMD Radeon Vega Frontier Edition, et nytt toppkort basert den mye etterlengtede Vega-teknologien til selskapet, og snart skal de vise frem spillkortet RX Vega.

Forløperen til Vega RX
Frontier-kortet har 64 prosesseringsenheter, yter omtrent 13 teraflop i singlepresisjon (FP32) og har vanvnittige 16 GB med HBM2-minne. Minnebåndbredden er på 480 GB/sek.

Dette gir kortet en massiv ytelsesøkning sammenliknet med andre AMD-kort, men det er fortsatt bygget med en 14 nanomtersprosess.

Vega Frontier Edition skal også være 30 prosent raskere enn Nvidias Tesla P100-kort i maskinlæringsoppgaver, i følge the Verge, men dette har senere fått en kraftigere oppfølger som yter 15 teraflops ved singlepresisjon (FP32).

Annonse


Uansett er dette kortet det første kortet i Vega-serien, som også legger grunnlaget for det kommende Vega RX-kortet, som er mer myntet på spill.

AMD tok til Reddit
I følge en Reddit-AMA-tråd med AMDs visepresident for Radeon, Raja Koduri, kommer de til å vise RX Vega på Computex, som går fra 30. mai til 3. juni:

– Vi kommer til å vise frem Radeon RX Vega på Computex, men det kommer ikke til være i butikken den uken, skrev Koduri, – Noen av funskjonene til Vega, som vår High Bandwidth Cache Controller, HBM2, Rapid-Packed Math, eller den nye geometri-behandlingen, har potensiale til å drive skikkelig nyskapning og å fundamentalt forbedre spillutvikling. Disse tingene kan ikke mestres over natten… Vi mener at disse opplevelsene er verd å vente på, og at de ikke burde fås ut døren så fort som mulig. .

Langet ut mot “super-dyre” kort
Han klarte heller ikke å unngå noen stikk till rivalen, og sier klart fra om hva han synes om Nvidias priser:

Vi kommer til å plassere en teknologi som hittil har vært begrenset til super-dyre GPUer som har vært utenfor rekkevidde for folk flest inn i et forbrukerprodukt, sa han. Akkurat nå brukes denne bare i utrolig dyre grafikkort fra konkurrentene våre som er utenfor rekkevidden til spillere og fobrukere som ønsker å bruke den.

Vil være raskere enn Frontier-versjonen
Det skal også være mulig å bruke Vega RX-kort med standard 8-pins og 6-pins PCIe strømtilbkolinger, som skulle tilsi at den ikke vil bruke så mye strøm, og det skal komme en vannkjølt variant med en “en liten forskjell i klokkehastighet.”

– Forbukerversjonen RX vil være mye bedre optimalisert for de beste spilltitlene, og alle variantene av RX Vega vil faktisk være raskere enn Frontier-versjonen, sa han.

Kilder
The Verge
Ars Technica

Annonse