Her er Nvidias superkraftige kort med 21 milliarder transistorer

Nvidia avduker arkitekturen Volta.
Nvidia avduker arkitekturen Volta.

Under GPU Technology Conference viste Nvidia frem det første kortet i den nye Volta-arkitekturen Tesla V100. Dette er oppfølgeren til Pascal-kortet Tesla P100 som ble lansert under konferansen i fjor.

Ny Nvidia-arkitektur
Volta er altså det neste steget for Nvidia. Dette er et kort som er bygget på 12-nanometersteknikk og består av hele 21,1 milliarder transistorer. Til sammenligning har P100 15,3 milliarder transistorer.

12-nanometersteknikken er basert på fjorårets 16-nanometersteknikk, men har forbedret energieffektivitet, ytelse og transistortetthet.

Annonse

Antall CUDA-kjerner er økt til 5120 og den totale ytelsen ved singelpresisjon (FP32) er på 15 TFLOPS og 7,5 TFLOPS ved dobbelpresisjon (FP64).

Blir skyleverandør
Under samme konferanse annonserte Nvidia det som kan bli en konkurrent til skytjenester fra Amazon, Google og Microsoft. Selskapet bygger en skytjeneste som utviklerne kan bruke for å trene opp kunstig intelligens.

Nvidia selger allerede grafikkprosessorer til de tre selskapene som brukes i de respektive skytjenestene. Nå håper Nvidia at kundene vil gå direkte til dem i stedet for via Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure eller Google Cloud.

Dog skal ikke selskapet utvikle en egen infrastruktur for skyen fra bunn av, men i stedet drives av eksisterende tjenester som AWS.

Nvidia Tesla V100 blir tilgjengelig i løpet av årets tredje kvartal.

 

Kilder:
Nvidia,
CNBC

Annonse
Annonse