Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En iPhone 8 med flere sensorer integrert i skjermen. Spennende, men er det mulig?

Ellevilt rykte hevder at iPhone 8 har sensorer og kamera integrert i skjermen

Er det i det hele tatt mulig?

Forrige uke skrev vi om ryktene rundt en iPhone 8 hvis frontkamera var integrert i skjermen.

Smale kanter rundt skjermen
Nå har det dukket opp nye rykter og konsepttegninger av det som skal være årets iPhone-flaggskip.

Disse minner svært mye om forrige ukes og viser en iPhone med svært minimale kanter på fire millimeter rundt skjermen. Telefonen har også avrundede hjørner.

Sensorer integrert i skjermen
Det i seg selv er ikke noe spektakulært, det er allerede lansert enheter med svært smale skjermrammer. Noe som er mer spesielt, er at kildene til ryktet hevder at Apple skal bake inn ulike sensorer direkte inn i skjermen.

Det vil si at fingersensoren, frontkameraet, 3D dybdesensoren (for utvidet virkelighet) og liknende blir på en eller annen måte integrert i skjermen. I tillegg nevnes det at Apple vil skjære ut et lite hull for høyttaleren i toppen av skjermen.

Etter rapportene om at Apple har slitt med å integrere fingersensoren i skjermen, virker det overraskende at all denne teknologien skal bakes inn i skjermen. Det er også usikkert om dette faktisk er mulig per dags dato.

Nytt kameraoppsett
Når det gjelder baksiden vil den, ifølge de ferske ryktene, bestå av to kamerasensorer plassert vertikalt med blitsen mellom. Dette angivelig for å gi optisk bildestabilisator (OIS) til begge kameraene. I iPhone 7 Plus er kamerasensorene plassert horisontalt og kun vidvinkelen har OIS.

Konsepttegningene inneholder også mål på størrelsen til den angivelige iPhone 8 og avslører i så fall at den er nærmest identisk på størrelse med iPhone 7.

Som med andre rykter, er det nok lurt å ta disse med en klype salt.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, iphone