Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Utviklersettet til Xbox Scorpio med tidligere modeller i bakgrunnen. (Ill.: Microsoft)

Microsoft avslører designet på Xbox Scorpios utviklersett

Spill: Denne utgaven har hele 24 GB minne.

Forrige ukes Xbox Scorpio-reportasje fra Eurogamer markerte starten på en ventende flom av detaljer rundt Microsofts kommende spillkonsoll. Denne uken kom nyheten om at AMD FreeSync-støtte er på plass.

Holder designkortene tett til brystet
Nå som flere av spesifikasjonene er avslørt, er det spesielt én ting spillerne venter på. Nemlig hvordan konsollen ser ut. På dette punktet har Microsoft klart å holde svært tett, noe som nærmest er unikt i denne bransjen.

I går slapp selskapet et bilde av utviklersettet for Xbox Scorpio, og selv om det er neppe slik det endelige designet blir, er det i hvert fall en start.

Utviklersettet likner svært mye på Xbox One S – som vår anmelder omtalte som «tidenes lekreste spillkonsoll» – med en større «underdel», altså det svarte. I tillegg har den flere knapper og USB-tilkoblinger på fremsiden. For ikke å glemme OLED-skjermen som blant annet viser bildefrekvens og annen relevant informasjon.

Slik ser utviklersettet ut.
Slik ser utviklersettet ut. (Ill.: Microsoft)

– Utviklerne stabler konsollene
Etter å ha besøkt flere utviklerstudioer, har Microsoft gjort noe spesielt med utviklersettet. Fordi mens Xbox One S har luftuttakene på toppen, er de plassert på sidene på Scorpios utviklersett.

– Jeg tuller ikke. Jeg besøker førstepart-studioer, jeg besøker tredjepart-studioer, og alle har stablet utviklersettene oppå hverandre. De har faktisk bygd blokker, eller brukt Lego-klosser, slik at de får luft. Vel, nå kan de stable disse ti i høydene, forteller Kevin Gammill, programsjef for Xbox Core Platform, til Gamastutra.

Doblet minnet
Microsoft avslører også spesifikasjonene til utviklersettet og hvordan disse skiller seg ut fra forbrukerversjonen. Her er minnet doblet til 24 GB, konsollen har en SSD på 1 TB i tillegg til harddisken på 1 TB og grafikkortet er enda kraftigere.

Ellers er mye av det samme slik du kan se i tabellen under.

Sammenligning av konsollene.
Sammenligning av konsollene.

Full Scorpio-avduking forventes under Microsofts E3-show som avholdes om to måneder.

Hvordan håper du Xbox Scorpio-designet blir?

Kilde:
Gamastutra

Stikkord: Microsoft, Spill, xbox