I dag skal det avsløres mer Scorpio-nytt.
I dag skal det avsløres mer Scorpio-nytt.

Annonse


Slik er Xbox Scorpio: Nesten fem ganger kraftigere GPU-ytelse enn One

Oppdatert med det nyeste øverst: Ønsker du heller å se video om nyhetene, kan du bla litt lenger ned i denne saken.

Ting som design og pris ønsket ikke Microsoft å gå ut med, men Eurogamer skriver kundene kommer til å bli positivt overrasket over hvor kompakt designet er. Dog avsløres det at konsollen har et dampkammer for kjøling. Slik brukes blant annet for kraftige grafikkort for spill-PC-er.

Når det gjelder pris, gjetter de at den vil koste 499 dollar, rundt 5000 kroner med tommelfingerregelen, noe som var lanseringsprisen til Xbox One.

Spillopptak i veldig høy kvalitet
Microsoft forteller til Eurogamer at de sikter på å nå 4K60fps for spillopptak uten noen tap i ytelsen. Dette ved hjelp av den effektive HEVC-kodeken.

Annonse
«Selv om mye av innholdet blir i 1080p, har vi den fordelen med HEVC, så vi kan foreta disse tilbakevirkende skjermopptakene i veldig høy kvalitet», forklarer Microsoft.

Tilbakevirkende skjermopptak er noe nytt som lanseres med Scorpio og lar brukerne gå gjennom spillopptak og takket være høy presisjon velge eksakt det skjermbildet de leter etter.

Dette vet vi om Xbox Scorpio:

Svært lovende demonstrasjon
Eurogamer ble vist en ForzaTech-demo kjørende på Forza Motorsport 6-motoren. Spillet kjørte i 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet. Scorpio brukt kun 60-70 prosent kraft i den demonstrasjonen, forklarer Eurogamer. Innstillingene i demoen tilsvarte Ultra-valget i PC-spillet Forza Motorsport Apex, og Scorpio hadde ingen problemer med dette.

«Potensielt sett har Scorpio nok kraft til ikke bare å kjøre Xbox One-spill i 4K ved samme bildefrekvens, den har også nok kraftig til å forbedre det visuelle enda mer», skriver Eurogamer.

Bedre ytelse for Xbox One-spill
Microsoft forteller til spillavisen at alle spillene må kjøre uansett hvilken skjerm de er koblet til, så hvis man har en 1080p-TV kan man kunne velge mellom ytelses- og oppløsningsmodus.

«Scorpio vil kjøre samtlige Xbox One-spill bedre, uansett om de er optimalisert for 4K/Scorpio eller ikke. I stedet for å kjøre på en Xbox One-emulator, drives de av all kraften til Scorpio som i de fleste tilfellene betyr: mer stabil bildefrekvens, ingen screen tearing, maksimal oppløsning hele tiden, bedre teksturer og raskere lastetid, dette takket være den raskere harddisken og 3 GB med rask minne.»

Her er spesifikasjonene:

  • Åtte spesialtilpassede x86-kjerner klokket til 2,3 GHz.
  • GPU-en kjører ved 1172 MHz. (Tilsvarende for PS4 Pro: 911 MHz. Xbox One: 853 MHz.)
  • 12 GB GDDR5-minne 6,8 GHz. Minnebåndbredde på 326 GB/s.
  • 4K Blu-ray-drev.
  • 1 TB 2,5″ harddisk.

Diverse høydepunkter:

  • CPU-en er 30 prosent raskere enn den som sitter i Xbox One.
  • GPU-en er 4,6 ganger kraftigere. 6 TLOPS med kraft. Eurogamer beskriver den som et beist.
  • 4 GB er reservert for systemet. 8 GB tilgjengelig for spillene. Xbox One har 5 GB tilgjengelig og den er attpåtil tregere.
  • Intern strømforsyning på 245 watt.
  • HDMI inn og ut, 3x USB 3.0, SPDIF, IR-mottaker/sender.

 

 

Kilde:
Eurogamer 1, 2, 3, 4, 5

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse