Xbox One får støtte for blandet virkelighet.
Xbox One får støtte for blandet virkelighet.

Annonse


Xbox One og Scorpio får støtte for blandet virkelighet

Mens Oculus, Sony og HTC med flere satser på virtuell virkelighet, er Microsoft en av lederne i markedet for utvidet og blandet virkelighet.

Windows Mixed Reality
I fjor ble AR-hodesettet HoloLens lansert, og i år kommer hodesett med støtte for blandet virkelighet. Disse er utviklet av PC-partnerne og i samarbeid med Microsoft.

Sistnevnte har nå bestemt seg for å droppe «Holograhic»-navnet til fordel for «Windows Mixed Reality». Selskapet forklarer endringer med at det bedre beskriver hva de jobber med og hva visjonen deres er.

Kommer til spillkonsollene
Samtidig med denne annonseringen, avslører Microsoft at Xbox One og kommende Scorpio vil få støtte for blandet virkelighet i løpet av neste år.

Annonse
«Våre planer er å tilby innhold for blandet virkelighet til Xbox One-enheter, inkludert Project Scorpio, i 2018», heter det i en uttalelse fra en talsperson i selskapet. Microsoft har tidligere bekreftet at Scorpio får støtte for virtuell virkelighet.

Acer, Dell, HP og Lenovo er bare noen av mange produsenter som jobber med blandet virkelighet-hodesett. Disse vil fungere på tvers av Windows 10, Xbox One og Scorpio.

Er det lurt av Microsoft å satse på blandet og utvidet virkelighet i stedet for virtuell?

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse