Windows Holographic kommer til Windows 10 i 2017

Vi har tidligere skrevet om at Windows Holographic skal gjøres tilgjengelig for partnere. Nå har Microsoft uttalt at det kommer som en oppdatering til alle Windows 10 brukere en gang til neste år.

HTC Vive, Rift og andre
Idag kjører HoloLens sin egen versjon av Windows 10, men mye av APIene som benyttes er også tilgjengelig i standard-versjonen av Windows 10. Brukergrensesnittet i 3D, som kan mikse vanlige 2D applikasjoner med 3D applikasjoner er kun tilgjengelig på HoloLens idag. Ifølge en uttalelse fra Microsofts egen Terry Myerson, så skal denne funksjonaliteten komme til skrivebordet en gang i løpet av 2017.

Det betyr at man vil kunne gå inn i HoloLens miljøet også ved å bruke Rift, Vive og andre hodesett som gir utvidet / virtuell virkelighet.

Annonse

Samarbeid i VR og AR
Tanken bak strategien til Microsoft er at flere skal kunne samarbeide på en felles AR / VR plattform på tverrs av forskjellige produsenter av VR og AR headset. I videoene i bunnen av denne saken kan du blant annet se tre personer som samarbeider om design av en butikk på ved hjelp av Windows Holographic plattformen, med blant annet HTC Vive og HoloLens.

Se også: Her spiller han Super Mario med HoloLens

Jobber med spesfikasjon
Microsoft og Intel skal nå jobbe sammen for å utarbeide en spesifikasjon for PCer og headset som er i stand til å støtte denne typen applikasjoner. Spesifikasjonen skal være klar i desember i år.

Se videoer under for å få en følelse av hvordan Microsoft ser for seg teknologien i bruk:

https://youtu.be/Gu09UWqS8-Q

Kilde:
ARSTechnica

Annonse
Annonse