En ny studie viser at det kan være titalls millioner flere roboter på Twitter enn mikrobloggen selv oppgir.
En ny studie viser at det kan være titalls millioner flere roboter på Twitter enn mikrobloggen selv oppgir.

Annonse


Mulig Twitter-skandale – 15 prosent av brukerne kan være roboter

Hvis følgende undersøkelser stemmer, kan de bli en real hodepine for Jack Dorsey og Twitter – mikrobloggen som allerede sliter i motbakke.

Oppsiktsvekkende resultat
Undersøkelser utført av University of South California og Indiana University viser at rundt 9–15 prosent av Twitter-brukerne kan være bot-er, eller roboter. Tallene har de kommet frem til ved å sjekke mer enn 1000 funksjoner som brukes for å identifisere robotkontoer på mikrobloggen.

15 prosent er nesten det dobbelte av antallet som Twitter selv oppgir til å være 8,5 prosent. Det kan bli en ny strek i regningen for selskapet som sliter med å tiltrekke seg annonsører og kjøpere samtidig som det har til gode å gå i pluss.

I det forrige kvartalet (kvartal 4 2016) rapporterte Twitter et tap på 143 millioner dollar, ved tilsvarende kvartal i 2015 var underskuddet på 67 millioner dollar.

Annonse
– Både fordeler og ulemper
Forskerne skriver at robotkontoer kan ha sine fordeler, men at det også er flere problemer med disse:

«Det er et økende antall rapporter om sosiale roboter med skadelige applikasjoner. Noen av dem kan emulere menneskelig oppførsel og forfalske politisk støtte på grasrotnivå og promotere terroristpropaganda og rekruttering.»

Med sine 319 millioner månedlige brukere kan det bety at inntil 48 millioner ikke er mennesker.

 

Kilde:
Yahoo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse