En rekke tidligere toppmodeller, og ikke bare Pixel, får nå Google Assistant.
En rekke tidligere toppmodeller, og ikke bare Pixel, får nå Google Assistant.

Annonse


Googe Assistant kommer til alle Android 6.0-mobiler og nyere

LG G6 er en av de første ikke-Google-mobilene som får Google Assistant, men det er ikke slik at kun LG og Android 7-mobiler får.

Først til G6
For nå melder selskapet at hjelperen kommer til alle mobiler så lenge de kan kjøre Android 6.0 Marshmallow eller nyere, inkludert Samsung Galaxy S7, LG V20 og HTC 10 via Google Play Services.

Også Android Wear 2.0-klokker får, samt biler og TV-er.

Kan en god del
Utrullingen starter den kommende uka. Bruker sier «OK Google» eller holder inne hjemknappen for å hente opp assistenten som kan hjelpe til med alt fra å hente frem bilder fra en spesifikk tur, finne referansenummeret til flyturen du ikke orker finne i eposten, været og kontroll over smarthjemmet som f.eks. Hue-lyspærer (sistnevnte har vært mulig en god stund for de med Google Pixel).

Annonse


Hvordan kan nordmenn få den?
Her er den dårlig nyheten (om det da ikke er nok å endre mobilspråk for å lure den til seg – vi har spurt Google Norge):

Utrullingen starter med i USA, etterfulgt a Storbritannia, Australia, Canada og Tyskland. Når norske brukere får glede av dette er ikke godt å si. Google forklarer at de skal legge til flere språk i løpet av året.

 

Kilde:
Google