LG G6 kommer med en 18:9-skjerm som kalles "Full vision" og kan vise atten prosent mer på skjermen enn en "vanlig telefon."
LG G6 kommer med en 18:9-skjerm som kalles "Full vision" og kan vise atten prosent mer på skjermen enn en "vanlig telefon."

Annonse


LG lanserer G6

LGs G6-telefon lekket ut allerede i går, men nå er den offisielt lansert på Mobile World Congress i Barcelona.

– LG G5 handlet om å lage en modulær design, men nå er tiden annerledes, sa LGs mobilpresident Juno Cho.

Større skjerm, men ikke telefon
– Forbrukerne vil ha en større skjerm, men ikke større telefon, og dette hadde ikke vært mulig med en tradisjonell innfallsvinkel – men det er mulig hvis vi endrer på formfaktoren, fortsatte han.

Derfor får LGs G6 en 5,7 tommers IPS skjerm med veldig liten kant på omtrent den samme flaten som G5, som haddde en skjerm på 5,3 tommer. Skjerm til kant-ratioen er på 78,6 prosent.

Annonse


LG kaller det en “stor skjerm som faktisk passer i hånden din.” Skjermen har 18:9 breddeforhold, som LG kaller “Full vision,” som skal gi atten prosent mer informasjon på skjermen enn med en “konvensjonell skjerm.”

Oppløsningen på skjermen 1440 x 2880 – som gir en 564 bildepunkter per tomme.

Dolby Vision
LG G6 vil også støtte Dolby Vision, som de sier det finnes over nitti filmer med – og at både Netflix og Amazon kommer til å streame til mobiler i dette formatet i tiden som kommer.

LG G6 får også tre forskjellige farger: Mystic White, Astro Black og Ide Platinum.

Google Assisant
LG G6 blir også en av de første telefonene utenom Pixel som får Google Assistant.

– Vi har jobbet nært med LG for å sørge for at brukererfaringen med Google Assistant er så god som mulig, sier Scott Huffman fra Google.

Det skal også være mulig å bruke Google Assistant når skjermen er avslått ved å bare si “Ok Google.”

Doble 13 MP linser
Kameraet byr på doble 13 MP linser og er designet slik at det ikke stikker ut på baksiden, som det gjør på mange andre telefoner.

Brikkesettet i telefonen blir som ventet et Snapdragon 821, med 2×2,35 GHz og en 2×1,6 GHz Kryo-prosessorer.

Batteriet er på 3300 mAh, og kommer med ekstra støtte for å unngå mulige Note7-liknende skandaler, og innsiden av telefonen har et varmerør for å bedre spre varme.

Du kan se hele pressekonferansen her:

Kilder
LGs Pressekonferanse
GMSArena