TEST: Vi forventet ikke å like BeatsX godt

BeatsX er perfekte til trening, og sitter på plass uansett hvor mange liter svette du produserer, eller hvor lenge du er aktiv.
BeatsX er perfekte til trening, og sitter på plass uansett hvor mange liter svette du produserer, eller hvor lenge du er aktiv.

Jeg hadde ikke forventet å like Apples BeatsX trådløse propper så godt som dette til trening.

Oppdatert, 16:19:

Produsenten har ingen garanti om at disse er svetteresistante som påstått i testen. Artikkel oppdatert. Om det skulle vise seg at de får problemer med dette, følger vi opp med egen artikkel.

Annonse

Perfekt i sitt segment
Beats har, og er fremdeles, et merke HiFi-mennesker ler av på samme måte som Bose og i visse tilfeller Bang & Olufsen.

Det er fremdeles slik at Beats-produkter, inkludert X, ikke låter like detaljert, naturlig og dynamisk som studioprodukter, men det er selvsagt ikke meningen heller.

Lyden
BeatsX er laget for trening, mens Apple AirPods ikke sitter like stødig i og ikke er laget for å takle svette på samme måte som disse.

Når du har fått proppet dem inn, sitter de som bare det, noe som samtidig hever bass-klangen Beats alltid har vært kjent for. Heldigvis har de også skrudd opp diskanten, slik at man faktisk får med seg cymbaler og vokalisten på en måte som gir mening under trening.

Hva mener jeg med det? Jo, når du tyner kroppen og begynner å bli sliten, er det ikke like lett å høre alle detaljene i lydbildet, men det er enklere om man fores mye av alt – det er jo det Beats alltid har gjort: Servert masser av lyd.

Så glem disse om du skal sette deg ned i godstolen og høre jazz eller bra musikk. Nei, dette er propper som trives ute når du er på farten og har flere tanker i hodet utover å nyte musikken.

Batteri og teknologi er huset i to små kladaser på hver side, noe som sørger for at de sitter stabilt på, også under jogging.
Batteri og teknologi er huset i to små kladaser på hver side, noe som sørger for at de sitter stabilt på, også under jogging. Til høyre i bildet ser du mikrofon, volum og funksjonsnkappen som er å finne til venstre under bruk. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Lading, design og passform
Du vil like designet, for det er nesten ikke å legge merke til med de svarte på seg. Ja, proppene er så små at det man legger merke til er «kladdene» hver side som ligger over nakken din, en med brikkesett, den andre huser batteriet. På den måten faller de ikke ut når man er i bevegelse.

Vi har testet disse under flere joggeøkter, også under sterk vind, og fant aldri at de falt ut av øret (på grunn av været, og ikke egen hastighet, men det skjønte du sikkert). Kun når vinden var sterk og rett mot oss skiftet ledningen posisjon slik at vi måtte legge den tilbake, men det er et unntak og fordrer at du løper mot vinden.

Ørene mine har aldri vært fan av pluggene som brukes i BeatsX, men disse passer faktisk utmerket, også uten vingene som følger med og som vi bruker ved hver løpetur for å være helt sikre på at de ikke faller ut når vi er fokuserte. Det er det kjipeste.

Du kan faktisk flotte deg med begge uten å føle deg robbet
Du har kanskje lest min noe sørgelige minitest av AirPods
der jeg måtte konkludere med at høyre øre ikke funket med dem, de falt ut. Det er derfor gledelig å meddele til alle med samme problem at dette ikke er en utfordring med BeatsX – de sitter perfekt i begge ørene, selv etter to timer opp og ned San Franciscos mange topper.

Ønsker man å være råflott er AirPods perfekte for lydbøker, selv om man bare har en av dem i øret (lydisolasjonen er mye kraftigere på X enn pod-ene), mens BeatsX hentes frem når man ønsker å høre mer musikk på farten eller når man trener. At de lynlades fra 23 prosent til over 70 på under 10 minutter reddet treningsøkten min på lørdag.

Det eneste minuset av betydning jeg kan komme på, er at de ikke skrur seg automatisk av eller på når du tar dem ut eller fester dem i øret som AirPods, men de har til gjengjeld magneter som gjør at de to elementene festes rundt halsen når du ikke bruker dem og W1-brikke for 1-sekund-oppsett mot alle iCloud-enheter, altså iOS og MacOS-produkter.

Perfekt passform uten å knote og rote når man er klar til å yte.
Perfekt passform uten å knote og rote når man er klar til å yte. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Karakter: 9/10.

+ Overraskende detaljert lydbilde
+ Sitter som støpt (den smarte bøylen hjelper i samarbeid med smykkedesignet), selv i ører som ikke funker med AirPods
+ Batteriet holder lenge
+ Spiller høyt
+ Apple W1
+ Blokkerer masse utenforlyd
+ Magneter fester elementene rundt halsen når de ikke er i bruk

– Glem nøytral lyd – bravado for alle pengene (ikke et minus under trening)
– Ikke smart pause og start som AirPod
– Blokkerer masse utenforlyd i bybildet, ikke alltid trygt

Beviset: Jeg var ute og testet dem!
Beviset: Jeg var ute og testet dem! (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

San Francisco må være verdens beste by å jogge i. Her på toppen av Twin Peaks.
San Francisco må være verdens beste by å jogge i. Her på toppen av Twin Peaks. BeatsX holdt det gående hele veien fra Mission District. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse
Annonse