Apples AirPods er perfekte for de med ørene for dem, for alle andre kan det være et bomkjøp, avhengig av hva du bruker dem til.
Apples AirPods er perfekte for de med ørene for dem, for alle andre kan det være et bomkjøp, avhengig av hva du bruker dem til.

Annonse


Øret mitt er ikke laget for Apple AirPods, og det er veldig synd

Da Martin publiserte sin test av Apples nyeste øreplugger, de trådløse AirPod-ene til 1790 kroner, hadde jeg et håp om at jeg hadde funnet den perfekte treningspartneren.

Nesten perfekt for de med korrekte ører
Men igjen må ørene mine se seg forbigått av Martin sine, for i motsetning til hans sitter ikke høyre AirPod godt nok fast.

Jeg jogger endel og alltid med lyd. AirPods er trådløse, de kobles mot Apple Watch og har mikrofon for Siri. Lette er de også. Dette er de perfekte treningsproppene… for personer med kompatible ører.

For de sitter ikke godt nok i høyre øre, ikke nok til at jeg turte å jogge mer enn et par minutter høyre i – man har jo ikke lyst å knuse dem under joggeskoen heller. Så jeg endte opp med kun å bruke venstre, noe som faktisk er helt OK, men ikke den beste opplevelsen.

Annonse


Den smarte laderen som ser ut som en tannpirkeholder lyser grønt når batteriene er oppladet.
Den smarte laderen som ser ut som en tannpirkeholder lyser grønt når batteriene er oppladet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Jeg gråter ikke, men det er litt synd
Det er synd, for da er det for min del ikke annet å gjøre enn å vende tilbake til kablede C&W C5 Series 2, som er perfekte bortsett fra kabelen. Vi ser jo ikke bort ifra at det kommer en trådløs utgave snart, for selskapet har både C5 og C7 (som vi har nevnt) i stallen som trådløse alternativer.

Ok, så den høyre AirPod faller altfor lett ut av øret under jogging, men hva når jeg spaserer? Da går det greit nok, men det er fremdeles slik at jeg ganske så ofte må dytte dem inn igjen for å få den beste bass- og lyd-opplevelsen.

Vi kunne så gjerne ønske disse hadde holdt seg i øret ved jogging, men så er ikke tilfellet og mye av verdien forsvinner for min del.
Vi kunne så gjerne ønske disse hadde holdt seg i øret ved jogging, men så er ikke tilfellet og mye av verdien forsvinner for min del. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

God lyd
Hva angår lydkvaliteten er den overraskende god, selv om de ikke sitter perfekt på i noen av ørene mine. Dette med å kunne starte Siri, starte og pause musikken ved å tappe lett på dem er kjempefint, men å kunne dra fingeren ned på siden for å justere volum hadde vært fantastisk.

Lade-etuiet i også veldig smart, og parringen er ulik alle andre Bluetooth-opplevelser du har hatt før: Altså fri for stygge gloser underveis.

AirPods er et svært godt produkt om de passer i ørene dine. Du kan prøve de kablede: Sitter de som støpt anbefaler vi disse på det sterkeste. Alle andre bør prøve i butikken først eller nøste frem EarPods og prøve dem uten kabeltyngde.

Annonse