Ajit Pais første handling i FCC i USA er å stanse samtlige nettnøytralitetsettersforskningen av teleselskaper som tilbyr fri data for enkelte strømmetjenester.
Ajit Pais første handling i FCC i USA er å stanse samtlige nettnøytralitetsettersforskningen av teleselskaper som tilbyr fri data for enkelte strømmetjenester.

Annonse


USA stanser nettnøytralitets-etterforskning av teleselskapene

I en av de første innsettelsene sine valgte Donald Trump Aji Pai som sjef for FCC (Federal Communications Commission), i et tydelig signal om at nettnøytralitet – prinsippet om at all datatrafikk skal likebehandles – var på vei ut.

Fri data er greit
Nå har det kommet brev fra den nye kommisjonen til fire telegiganter i USA om at de stanser etterforskningen av tilbudene deres om gratis data for diverse strømmingstjenster, som ble etterforsket for brudd på nettnøytralitetsprinsippet.

T-Mobile har for eksempel et Binge On-program som gir gratis data for strømming fra Youtube, Netflix, HBO Now og Hulu, for å nevne noen – og var under etterforskning for å favorisere enkelte tjenester over andre som ikke kom med, men denne etterforskningen er nå avsluttet, i følge et brev fra kommisjonen.

Alle gigantene går fri
Det ble også sendt ut identiske brev AT&T, som gir gratis strømming for DirecTV-tjensten som de eier, Verizon og Comcast for å fortelle dem at de går klar av videre etterforskning:

Annonse


– Gjennom dette brevet, etteretter jeg deg om at byrået har avsluttet denne undersøkelseen. Alle konklusjoner uttrykt i løpet av undersøkelsen vil ikke ha noen juridisk eller annen mening fremover, står det i brevet.

“Innovative tjenestetilbud”
Den nye sjefen i FCC gir også beskjed om at nettnøytralitets-etterforskningen nå effektivt er avsluttet:

– I dag avslutter The Wireless Telecommunications Beurau sin etterforskning av teleselskapenes gratis data-tilbud, sier FCC-sjef Ajit Pai i en uttalelse.

– Disse gratis data-tilbudene har vært populære blant forbrukerne, spesielt de med lav inntekt, og har økt konkurransen i det trådløse markdet. Fremover vil ikke FCC fokusere på å nekte amerikanere gratis data. I stedet vil vi konsentrere oss om å utvide bredbåndsdekningen og å oppfordre til innovative tjenestetilbud, sier han.

ITavisen TV har tidligere debattert nettnøytralitet med Liberalistene og Piratpartiet.

Kilde
The Verge
Android Police

Annonse