Oculus kan risikere å betale flere milliarder kroner hvis de taper saken mot ZeniMax.
Oculus kan risikere å betale flere milliarder kroner hvis de taper saken mot ZeniMax.

Annonse


Spillkjempe krever over 30 milliarder kroner av Oculus og Facebook

Rettssaken mellom ZeniMax og Facebook/Oculus går mot slutten.

Hevder at eks-ansatt tok med seg teknologi
Under prosedyren hevder førstnevnte, eieren av spillstudioer som id Software og Bethesda Softworks, bør Oculus betale dem 4 milliarder dollar, eller rundt 33 milliarder kroner, for blant annet tapte inntekter.

Ifølge ZeniMax har John Carmack, tidligere sjef i id Software, vært en viktig del for Oculus’ fremskritt på VR-fronten. De hevder også at Palmer Luckey, grunnleggeren av VR-kjempen, var en «hobbyentusiast». At han har utviklet Rift på egen hånd, omtales av dem som «ren fantasi».

Avviser beskyldningene
ZeniMax mener at teknologien som Oculus bruker, ikke kan ha kommet fra andre enn Carmack og selskapets utgave av Doom 3 – et spil Carmack jobbet med. Dette bryter, ifølge selskapet, en konfidensialitetsavtale mellom dem om Palmer Luckey.

Annonse


Oculus, på sin side, hevder at undersøkelser utført av kriminaleksperter ikke viser noen tegn på at selskapets kode består av elementer som er blitt kopiert. Carmack sa i retten at Oculus ikke har hentet noe fra kildekoden til Doom 3, noe som også bekreftes av ingeniører i selskapet.

Mark Zuckerberg har også avgitt vitnemål i retten. Da hevdet han at han ikke hadde hørt om ZeniMax.

Domsavsigelsen forventes denne uken.

 

Kilde:
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse