ZeniMax mener at de eier teknologien bak Oculus Rift.
ZeniMax mener at de eier teknologien bak Oculus Rift.

Annonse


Zuckerberg hevder han ikke visste hvem som eide id Software da han kjøpte Oculus

Facebook og ZeniMax, eieren av spillstudioer som Bethesda Softworks og id Software, møtes i retten denne uken.

Mener at de eier Oculus-teknologi
Bak rettssaken ligger et søksmål fra ZeniMax som beskylder tidligere id Softtware-sjef, John Carmack, for å ha stjålet intellektuell eiendom da han forlot selskapet i 2013. ZeniMax mener at de eier teknologien bak VR-hodesettet Oculus Rift.

Facebook kjøpte opp Oculus i 2014.

I går ble Mark Zuckerberg spurt ut i rettssalen, og han var veldig tydelig på at han ikke er enig i ZeniMax’ påstander.

Annonse


– Hadde ikke hørt om ZeniMax
Ifølge meldinger fra Mike Izaac i The New York Times og Gizmodos William Turton, som har direkte-tvitret fra rettsaken, ble Zuckerberg spurt om et brev sendt fra ZeniMax til Facebook to uker etter at Oculus-avtalen var et faktum. I brevet uttrykte selskapet sin bekymring for potensielt stjålet teknologi.

«Det er ganske vanlig at alle mulige personer plutselig dukker opp og hevder de eier en viss andel av avtalen når man annonserer en stor avtale. Som de fleste personene i retten har jeg ikke hørt om ZeniMax før. Jeg vet at vår juridiske gruppe vil se på og undersøke dette, men jeg tror ikke at de kommer til å bruke mye av tiden min på noe de ikke syns er viktig», svarte Zuckerberg på spørsmål om brevet.

Ifølge Turton var ikke ZeniMax’ advokat spesielt begeistret over svare til Facebook-sjefen og at han angivelig ikke hadde kjennskap til selskapet.

https://twitter.com/WilliamTurton/status/821408245088714753

Fremskyndet avtalen
Detaljer fra den pågående rettssaken avslører at Zuckerberg jobbet raskt med å sikre Oculus-oppkjøpet. I tillegg nevnes det at Facebook først betalte to milliarder dollar for Oculus pluss at de la til 700 millioner dollar for å beholde nøkkelansatte og satt til side 300 millioner dollar for fremtidige milepæler.

Rettssaken er berammet til tre uker.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse