Det later til at Microsoft nå jobber iherdig med en ny Windows-versjon myntet på ARM-enheter.
Det later til at Microsoft nå jobber iherdig med en ny Windows-versjon myntet på ARM-enheter.

Annonse


Nye Windows 10 kanskje avslørt – skal trolig kjøre på mobiler

Cloud Shell skal være kodenavnet på en helt ny serie Windows 10-versjoner.

Er dette den virkelig sky-versjonen av Windows 10?
De nye versjonen er visstnok myntet på skyen og lettvekts-enheter, skal vi tro Petri.com.

IT-proffene på siden mener at når Microsoft snakket om Windows som en tjeneste, så mente de langt mer enn kun Office-abonnement – nei, det er visstnok mer enn som så.

Kommer kanskje i år
«Microsoft jobber med et nytt skall til Windows som refereres til som Cloud Shell. Selv om jeg ikke har alle detaljene om plattformen enda, beskrives den som en lettvekts-versjon av Windows designet for den moderne datamaskin-tidsalderen. Dette basert på dokumenter jeg har sett», hevder Brad Sams fra Petri.

Annonse
Det er snakk om en lansering i år (samtidig med… Surface Phone?), men vi vet ikke nøyaktig når lanseringen skal finne sted, eller når Microsoft ønsker å snakke om det.

Kan dette være den spennende ARM-utgaven?
Det kan se ut til at dette er Windows-versjonen som er beregnet å kjøre på ARM-enheter.

I dag ble det jo også avslørt det meste om Galaxy S8, blant annet at den kan kobles til ekstern skjerm med mus- og tastatur-støtte. Nå ser det ut til at alle girer opp til noe av det samme.

Selskapet har allerede bevist at nye Snapdragon 835 kan kjøre Windows 10. Kanskje er dette en Windows 10-versjon som lagrer det meste for brukeren i skyen, og at brukeren på den måten enkelt kan bytte mellom enheter uten å tenke på hvor ting er lagret i enda større grad enn i dag.

Kanskje en salgs variant av Chrome OS? Windows Store og UWP skal være en del av Cloud Shell allerede.

Build-messen til Microsoft holdes i mai i år, da får vi kanskje vite noe offisielt. Vi håper å kunne ta turen også i år.

 

Kilde:
Petri

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse